Τι αναφέρουν οι ειδικοί για την ασθένειά της

Η κατάσταση υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και ουκ ολίγοι αναρωτιούνται τί τελικά συμβαίνει με την Βρετανίδα μονάρχη και πόσο σοβαρά είναι. Η ίδια ωστόσο, χωρίς να δίνει διευκρινίσεις για τα προβλήματά της, τονίζει μέσα από πρόσφατή της εμφάνιση πως «κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο» και απαντά στα όσα γράφονται με τον δικό της τρόπο.

Φυσικά, οι δημοσιογράφοι και οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας δεν έκλεισαν το κεφάλαιο με τα λόγια της και την υπενθύμιση που έκανε όσον αφορά στην ηλικία της. Αντίθετα, βλέποντας τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στην πρόσφατη εθιμοτυπική επίσκεψη ενός αξιωματούχου του Υπουργείου Αμύνης στο παλάτι και διαπιστώνοντας πως τα χέρια της μονάρχη είναι αρκετά μωβ, ρώτησαν ειδικούς και προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν την κατάσταση.

 Σύμφωνα με τους Daily Mirror, το γαλάζιο προς μωβ χρώμα αποκαλύπτει πρόβλημα στο κυκλοφοριακό, γεγονός όμως που δεν ξαφνιάζει λόγω της ηλικίας της. Το σύνδρομο Raynaud’s, από το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ φαίνεται να πάσχει δεν αφήνει το αίμα να κυκλοφορεί σωστά στον οργανισμό και ως αποτέλεσμα, δημιουργούνται χρωματικά σημάδια στο δέρμα. Τα μωβ χέρια της βασίλισσας, με πιο απλά λόγια, δείχνουν πως έχει έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό της. Και ενώ αυτή η άποψη είναι η πιο διαδεδομένη, αρκετοί επιστήμονες διαφωνούν και υποστηρίζουν πως τα μοβ χέρια της Ελισάβετ οφείλονται σε αναπνευστικό πρόβλημα (παροδικό ή χρόνιο) ή ακόμη και από καρδιοπάθειες. Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, είναι αντιμετωπίσιμο.

Πηγή: parapolitika.gr