Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερίν Τατάρ

Μια σύντομη συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα σε μια κουζίνα ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες την ώρα του προγεύματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό και όπως φαίνεται και από τη γλώσσα του σώματος της φωτογραφίας του Πρακτορείου Anadolu, είναι ξεκάθαρο πως ανάμεσα στους δύο, υπήρξε διάσταση απόψεων.

«Η Τουρκία μονίμως εκφράζει αντίρρηση για τα συμπεράσματα και στο βαθμό που η θέση της ΕΕ είναι σταθερή δεν περίμενα μία διαφορετική αντίδραση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια των δηλώσεών του για την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών μετά την γνωστοποίηση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η λύση των δύο κρατών δεν θα μας πάει πουθενά

«Η Ευρώπη στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία και θεωρώ πως θα συνεχίσει στη λογική της αποκλιμάκωσης» τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι «δεν συναντήθηκα με τον Τατάρ, διασταυρωθήκαμε για δύο λεπτά και του είπα πως η λύση των δύο κρατών δεν θα μας πάει πουθενά. Όταν ο κ. Τατάρ μιλάει για δύο κράτη, κανείς στην Ευρώπη δεν τον ακούει, σταματάει η συζήτηση. Ας βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Το πλαίσιο των σχέσεων μας με την Τουρκία μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ξεκάθαρο».