Το lockdown θα διαρκέσει μέχρι το καθολικό Πάσχα

Αυστηρότερα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα στην Ιταλία, καθώς το ταλαιπωρημένο σύστημα της υγείας της χώρας πασχίζει να συγκρατήσει τη νέα άνοδο σε περιστατικά Covid-19.

Τα μέτρα αυτά έρχονται ακριβώς έναν χρόνο μετά την απόφαση της τότε κυβέρνησης της Ιταλίας να επιβάλει το πρώτο καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα.

Η χώρα είναι χωρισμένη σε κόκκινη και πορτοκαλί ζώνη, δηλαδή αυξημένου και πολύ αυξημένου κινδύνου, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι ανησυχητική.
Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα βασικών ειδών, ενώ θα δουλεύει το take away και το delivery. Οι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς επιτρέπονται μόνο τις τρεις ημέρες εορτασμού του Πάσχα (4,5, 6 Απρίλη) και μόνο μέσα στην ίδια περιφέρεια.

Δέκα περιφέρειες της χώρας και μια αυτόνομη επαρχία βρίσκονται στην «κόκκινη» ζώνη, ενώ οι υπόλοιπες 8 περιοχές και αυτόνομες επαρχίες βρίσκονται στην «πορτοκαλί» ζώνη. Ακόμη, όμως, και μέσα στις περιφέρειες που είναι στο «πορτοκαλί» υπάρχουν και αρκετά σημεία που παραμένουν στο «κόκκινο».

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά είναι και η Γαλλία.

Πηγή: parapolitika.gr