Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ.

Μια ημέρα μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τουρκία, ο κ. Στόλτενμπεργκ βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα, με αιχμή στην ατζέντα των συζητήσεων τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής. Πρόκειται για τη δεύτερη παρουσία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στο Μέγαρο Μαξίμου, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να έχει διαμηνύσει εδώ και εβδομάδες και όσο η Άγκυρα συντηρούσε την ένταση και τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία εκ μέρους της Συμμαχίας δεν είναι πλέον ανεκτή.

Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, αμέσως μετά το τέλος των συζητήσεων, προκειμένου να φανεί κατά πόσο ο Γιενς Στόλτενμπεργκ έχει λάβει τα ηχηρά μηνύματα της κυβέρνησης.

Ο γγ του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί στη συνέχεια με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ νωρίτερα βρέθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών όπου ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε στον κ. Στόλτενμπεργκ πρόγευμα εργασίας, στο οποίο παρακάθισε και ο υπ. άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.