Την περαιτέρω προσέγγιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με μια σειρά κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη διατήρηση των κοινωνικών ισορροπιών και, ως εκ τούτου, έχουν σηκώσει τεράστιο βάρος στη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού σηματοδοτούν οι κατ’ ιδίαν επαφές και οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού τις τελευταίες εβδομάδες. Όπως είχε πράξει και πριν από λίγο καιρό στον Eβρο, όπου επισκέφθηκε τις μονάδες του Στρατού και της Αστυνομίας που επιχειρούσαν στα σύνορα, αλλά και τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής εν μέσω της αγωνίας τους για τα τεκταινόμενα, έτσι και αυτό το κρίσιμο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδεικνύει την επιθυμία του να είναι εμπράκτως παρών και σε αυτό το μέτωπο, συνομιλώντας ανοικτά και δημόσια με τους πρωταγωνιστές της εποχής της καραντίνας. Άλλωστε, ακόμα και μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, έθεσε στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του την επιτυχημένη προεκλογική του τακτική της φυσικής παρουσίας του εκεί όπου ο ίδιος έκρινε ότι ήταν απαραίτητη. Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη ∆ευτέρα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Σωτηρία, που βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιμετώπισης της πανδημίας στην πρωτεύουσα, συνομιλώντας με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Και όλα αυτά σε μια στιγμή που το προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας βρίσκεται σε ιδιαίτερα τεταμένη, όσο και ψυχολογικά ευαίσθητη, περίοδο, λόγω του πολέμου ζωής που διεξάγει κάθε ημέρα εν μέσω εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, λόγω όχι μόνο της νόσου, αλλά και της έλλειψης του αναγκαίου εξοπλισμού που παρατηρείται σε όλες τις χώρες όπου υπάρχουν κρούσματα και σοβαρά περιστατικά.

«∆εν πήγε για δημόσιες σχέσεις ή μόνο για να εκφράσει τη συμπαράσταση του ίδιου και της Πολιτείας, που τόσο έχουν ανάγκη αυτοί οι άνθρωποι στην παρούσα συγκυρία. Πήγε για να ακούσει προβλήματα, αγωνίες για το παρόν και το μέλλον, ανάγκες και παράπονα», σημειώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν οι τηλεδιασκέψεις που είχε με τους εντατικολόγους, οι οποίοι επιδίδονται καθημερινά σε αγώνα δρόμου για την περίθαλψη των πιο σοβαρών κρουσμάτων, καθώς και με τον επικεφαλής του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπευσταθίου.

Ολο αυτό το διάστημα, βεβαίως, ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους συναρμόδιους υπουργούς, καθώς και με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την πρόνοια έναντι των πλέον ευάλωτων Ελλήνων, οι συνθήκες ζωής των οποίων κατέστησαν ακόμα πιο δυσχερείς λόγω του χτυπήματος της νόσου. Ξεχωριστό ενδιαφέρον, αλλά και αντίστοιχες πρωτοβουλίες, επέδειξε για το διευρυμένο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο απέκτησε πλέον μια πιο ολοκληρωμένη και πολυεπίπεδη μορφή, με στόχο τη διατήρηση του πλαισίου που προέκυψε υπό το βάρος της δύσκολης συγκυρίας σε μόνιμη βάση.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Ιδιαίτερα συμβολικές θεωρούνται από τα στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και οι συνομιλίες που είχε ο Κ. Μητσοτάκης μέσω τηλεδιάσκεψης και με τους εκπροσώπους του εθελοντικού κινήματος που γέννησε η κρίση του κοροναϊού, οι οποίοι επέλεξαν να θέσουν εαυτούς στην υπηρεσία της στήριξης όσων έχουν ανάγκη. Η πλέον χαρακτηριστική ήταν αυτή με την ομάδα Hellas COVID19, στην οποία συμμετέχουν νέοι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι των τεχνολογικών εφαρμογών και, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, παράγουν μέσα ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού, καθώς και άλλα υλικά ιατρικού εξοπλισμού. «Ανθρωποι που προοδεύουν και προσφέρουν στον συνάνθρωπο. Αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα για τις ημέρες που βιώνουμε, αλλά και κεντρικό μότο της κοινωνικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη», επισημαίνουν στα «Π» επίλεκτα στελέχη της πρωθυπουργικής αυλής.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 11 Απριλίου