Παρά το γεγονός πως προσπάθησε να το… ντριμπλάρει τις προηγούμενες εβδομάδες, η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποφασίσει πλέον να ακολουθήσει κι αυτή το δρόμο των περικοπών στους μισθούς των ποδοσφαιριστών της λόγω της οικονομικής ζημιάς από τον κορονοϊό. Και μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, οι διοικούντες του μαδριλένικου συλλόγου επεξεργάζονται ήδη δύο σχέδια: α) Μείωση 12% εάν επιστρέψουν οι ομάδες στην αγωνιστική δράση μετά την πανδημία και β) Μείωση 20% εάν το εφετινό πρωτάθλημα οδηγηθεί σε οριστική αναβολή.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε αρχικά στο πλάνο της την προοπτική περικοπών των μισθών, μέσω των αναστολών των συμβάσεων (το περίφημο ERTE που «κατέκλυσε» τις ομάδες της LaLiga), όμως μετά την πίεση που άσκηση η διοργανώτρια αρχή προς όλους τους συλλόγους να προβούν σε πλάνο αναστολών για να μειωθούν οι «εργάσιμες» μέρες κατά τη διάρκεια της κρίσης από τον κορονοϊό, οι «μερένχες» άλλαξαν γνώμη και έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για μειώσεις με τους παίκτες τους.
Οι προτάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, είναι ξεκάθαρες κι όπως τονίζει ο ισπανικός Τύπος το πλάνο με το 12% και το 20% έχει ήδη γίνει αποδεκτό από την ομάδα μπάσκετ της Ρεάλ. Και πλέον η διοίκηση του κλαμπ, περιμένει την αντίστοιχη απάντηση κι από την ποδοσφαιρική ομάδα.

Πηγή: parapolitika.gr