Λόγω της απόφασης να κηρυχθούν ανεπιθύμητα πρόσωπα (persona non grata) οι 10 πρέσβεις που ζήτησαν την αποφυλάκιση του Οσμάν Καβαλά.

Πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί πλέον η Ευρώπη για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις τακτικές του. Αν και η σκληρότητα αυτή προς το παρόν περιορίζεται μόνο στη ρητορική και δεν συνοδεύεται από πράξεις τουλάχιστον είναι αισθητή.

Η τελευταία αφορμή για ύπαρξη έντονης αντίδρασης από την πλευρά της Ευρώπης ήταν η απόφαση του Τούρκου προέδρου να κηρυχθούν ανεπιθύμητα πρόσωπα (persona non grata) οι 10 πρέσβεις που ζήτησαν την αποφυλάκιση του Οσμάν Καβαλά.

Απολυταρχική διολίσθηση

Για «απολυταρχική διολίσθηση της τουρκικής κυβέρνησης» κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Νταβίντ Σασόλι κρίνοντας τις αποφάσεις της Άγκυρας για τους δέκα πρέσβεις που ζήτησαν την αποφυλάκιση του Οσμάν Καβάλαν.

Ειδικότερα, ο κ. Σασόλι με ανάρτησή του στο τουίτερ ανέφερε ότι: «η απέλαση δέκα Πρέσβεων είναι ένδειξη της απολυταρχικής διολίσθησης της τουρκικής κυβέρνησης. Δεν θα τρομάξουμε. Ελευθερία για τον Οσμάν Καβάλα».

Πηγή: parapolitika.gr