Η Φατμά Γκουλχάν Αμπουσαχάναμπ ήταν τα μάτια και το στόμα του Τούρκου προέδρου

Στην διερμηνέα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στράφηκαν τα βλέμματα κατά τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Τζο Μπάιντεν, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος πήρε θέση απέναντι από τον πρόεδρο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο ΝΑΤΟ, και στο πλευρό του βρισκόταν η Φατμά Γκουλχάν Αμπουσαχάναμπ, η οποία ήταν τα αυτιά και το στόμα του Τούρκου προέδρου. Ωστόσο η παρουσία της διερμηνέως έγινε γρήγορα αντικείμενο συζήτησης και κριτικής από την αντιπολίτευση και ΜΜΕ, που εκτίμησαν ότι η νεαρή δεν είχε θέση σε μια τέτοια συνάντηση λόγω των όσων ειπώθηκαν.

Ο επικεφαλής του κόμματος İyi Parti, Ahmet Erozan, εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της διερμηνέως του Ερντογάν, κάνοντας λόγο για αμφίβολες μεταφραστικές ικανότητες και διαχείριση των θεμάτων που συζητήθηκαν. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι είναι κόρη της Μερβέ Σαφά Καβακτσί, μέλος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP.

διερμηνεας_ερντογαν

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Son Haber, η Φατμά Γκουλχάν Αμπουσαχάναμπ βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην εν λόγω θέση, ούσα ειδική στις διεθνείς σχέσεις στην τουρκική προεδρία. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η γνώση ξένων γλωσσών και το υψηλό επίπεδο διπλωματίας της νεαρής της επέτρεψαν να σταθεί στην Σύνοδο Ερντογάν-Μπάιντεν.

Ποια είναι η διερμηνέας που προκάλεσε σάλο

Η Φατμά Γκουλχάν Αμπουσαχάναμπ είναι κόρη της Μερβέ Σαφα Καβακτσί, μέλος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP. Η Καβακτσί έχει διατελέσει βουλευτής και πρέσβειρα της Τουρκίας στην Μαλαισία. Η άλλη κόρη της, Μαριάμ, δε, εργάζεται στο Προεδρικό Μέγαρο ως Σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογαν.

Η αδελφή της Ραβζά Καβακτσί, είναι αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής του AKP στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η μικρότερη αδελφή της Ελίφ Καβακτσί, είναι σχεδιάστρια των ρούχων της Εμινέ Ερντογάν.

Πηγή: parapolitika.gr