Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας για τα σχολεία

Για ζητήματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας ενημέρωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 Η σχετική συζήτηση έγινε στο περιθώριο της διαβεβαίωσης των νέων μητροπολιτών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

 Σύμφωνα με ανάρτηση της κ. Κεραμέως στο Facebook, μίλησαν για «τη λειτουργία του νέου αναβαθμισμένου σχολείου», τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, τα 166 νέα προγράμματα σπουδών τα οποία τίθενται σε πιλοτική εφαρμογή, τους 16.200 νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς, «την επανέναρξη λειτουργίας των Πανεπιστημίων, για τις σημαντικές δράσεις εξωστρέφειας που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», τον «εκσυγχρονισμό του ΔΟΑΤΑΠ» και για το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται «για τη μεγαλύτερη ευελιξία, αυτονομία και εξωστρέφεια του πανεπιστημίου».

 «Τέλος, την ενημέρωσα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων κατά του κοροναϊού από τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας», σημειώνει η υπουργός Παιδείας.

 Υπενθυμίζεται ότι, η κ. Κεραμέως είχε υπογραμμίσει πως τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν και ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση.

 Η φημολογία για επικείμενο κλείσιμο των σχολείων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα εφημερίδας της Βόρειας Ελλάδας, στο οποίο τονιζόταν ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται πλέον είναι να κλείσουν τα σχολεία από τις 15 Νοεμβρίου.