Στο φως ήλθαν από έναν πρώην κρατούμενο των φυλακών, τον Βλαντιμίρ Οσέτσκιν

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες, που συνοδεύονται από βίντεο, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα, σχετικά με τα φριχτά βασανιστήρια και βιασμούς κρατουμένων σε ρωσικές φυλακές.

Στο φως ήλθαν από έναν πρώην κρατούμενο των φυλακών, τον Βλαντιμίρ Οσέτσκιν οι ανατριχιαστικές εικόνες και τα βίντεο των απάνθρωπων βασανιστηρίων και βιασμών.

Ο ίδιος έχει στην κατοχή του πολύ περισσότερο υλικό, που πιστοποιεί την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος διεξαγωγής βασανιστηρίων και βιασμών, υπό τις εντολές, μάλιστα, της διεύθυνσης φυλακών.

Ο Οσέτσκιν ζει στην Γαλλία ως πρόσφυγας και έφερε στο φως τις σοκαριστικές αποκαλύψεις μέσα από τη γαλλική εφημερίδα «Le Μοnde», η οποία πιστοποιεί την ύπαρξη και την γνησιότητα περίπου 1.000 βίντεο του πρώην κρατουμένου.

Είναι ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και διευθύνει τη ΜΚΟ «Gulagu.net», η οποία ασχολείται με την προάσπιση των δικαιωμάτων των φυλακισμένων και την καταγγελία εγκλημάτων που λαμβάνουν χώρα εντός των φυλακών.

Το πρώτο από τα 1.000 βίντεο που έχει στην κατοχή του ο Ρώσος πρόσφυγας στη Γαλλία είναι από τις 18 Φεβρουαρίου 2020 και παρουσιάζει έναν κρατούμενο με δεμένα τα χέρια και τα πόδια του, να ουρλιάζει από τον πόνο, καθώς τον βιάζουν με ένα κοντάρι.

Στο βίντεο φαίνεται ένας δεσμοφύλακας να κρατάει τον δεμένο κρατούμενο, ένας άλλος τον βιάζει και ένας τρίτος βιντεοσκοπεί τον βιασμό, με εξοπλισμό μάλιστα της διεύθυνσης της φυλακής.

Στιγμιοτυπο_οθονης__35_

Το δεύτερο βίντεο, με ημερομηνία 10 Απριλίου 2020, δείχνει έναν άνδρα να στέκεται πάνω από έναν κρατούμενο, τα χέρια του οποίου είναι δεμένα με ταινία, και να του πατάει το κεφάλι με την μπότα. Ένα ακόμη βίντεο, με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2020, δείχνει τον βιασμό κρατουμένου, που είναι δεμένος με σχοινί στο κρεβάτι.

Στιγμιοτυπο_οθονης__36_

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας και η Γενική Εισαγγελία ξεκίνησαν έρευνα, ενώ η Ανακριτική Επιτροπή της περιοχής Σάρατοφ άρχισε να ερευνά προηγούμενες καταγγελίες για βασανιστήρια. Ήδη, πέντε αξιωματικοί των φυλακών απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους.

Ο εκπρόσωπος Tύπου του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι στο Κρεμλίνο έχουν γνώση της υπόθεσης. «Απ’ όσο γνωρίζουμε, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών ασχολείται με το ζήτημα. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα των στοιχείων αυτών, αυτό φυσικά θα αποτελέσει λόγο για τη διεξαγωγή σοβαρής έρευνας», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Προσοχή, σκληρές εικόνες

Πηγή: parapolitika.gr