Δραπέτευσε από τη Ρωσία η δημοσιογράφος Μαρίνα Οφσιανίκοβα, που είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό επειδή στηλίτευσε την εισβολή στην Ουκρανία. Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι βρίσκεται «υπό την προστασία ευρωπαϊκού κράτους»

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οφσιάνκοβα, που είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό επειδή είχε επικρίνει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εγκατέλειψε τη Ρωσία μαζί με την κόρη της, δήλωσε ο δικηγόρος της.

«Η Οφσιάνικοβα εγκατέλειψε τη Ρωσία με την κόρη της λίγες ώρες αφότου εγκατέλειψε το διαμέρισμα της στο οποίο είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό» δήλωσε ο δικηγόρος της Ντμίτρι Ζαχβάτοφ, προσθέτοντας ότι μητέρα και κόρη βρίσκονται στην Ευρώπη.

Η Οφσιάνικοβα βρίσκεται επί του παρόντος «υπό την προστασία ενός ευρωπαϊκού κράτους» , δήλωσε ο δικηγόρος της, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς «αυτό μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα» για την ίδια.

Δικαστήριο της Μόσχας εξετάζοντας τη Δευτέρα το ζήτημα της επιμέλειας της ανήλικης κόρης της Οφσιάνικοβα, αποφάσισε ότι την επιμέλεια του παιδιού πρέπει να την έχει ο πατέρας της, με τον οποίο η δημοσιογράφος έχει χωρίσει. Όπως γράφει ο ιστότοπος SOTA, το τμήμα κηδεμονίας δήλωσε ότι «το παιδί πρέπει να παραμείνει με τον πατέρα του, επειδή η μητέρα του ασχολείται με πολιτική δραστηριότητα»

Marina

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Οφσιάνικοβα θα πρέπει να καταβάλει διατροφή και για τα δύο παιδιά της 35.000 ρουβλίων(577,3 ευρώ) και όταν ο γιος της ενηλικιωθεί, 17.000 ρούβλια (280,4 ευρώ).

Ο ίδιος ο σύζυγός της Ίγκορ Οφσιάνικοφ νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η Μαρίνα Οφσιάνικοβα έφυγε από τον κατ’ οίκον περιορισμό και πήρε μαζί της την 11χρονη κόρη της.

Η Οφσιάνικοβα προς το παρόν δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση. Η τελευταία ανάρτησή της στο κανάλι της στο Telegram, στο οποίο ανέφερε ότι δεν θα τηρήσει τους κανονισμούς για τον κατ οίκον περιορισμό, έγινε στις 5 Οκτωβρίου.

Πηγή: parapolitika.gr