Η μητέρα του Ρονάλντο μιλά για τα δύσκολα παιδικά χρόνια του και την… έκτρωση που γλίτωσε

Η χαρούμενη εικόνα του Κριστιάνο Ρονάλντο
με τη σύντροφο και τα παιδιά του να ανακοινώνουν το χαρμόσυνο γεγονός μιας ακόμη εγκυμοσύνης ή να παρατηρούν τα δίδυμα έμβρυα στην κοιλιά της Χορχίνα Ροτντρίγκεζ απέχει πολύ από εκείνη του 12χρονου Κριστιάνο που μεγάλωνε μέσα στην ανέχεια, με έναν πατέρα αλκοολικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο «μάγος της μπάλας» όταν ήταν μικρός «ζητιάνευε» έξω από τα McDonalds για ένα μπέργκερ.

Ο Ρονάλντο είναι το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά της μαγείρισσας Ντολόρες ντος Σάντος και τον κηπουρού Χοσέ Ντίνις Αβέιρο. Στην αυτοβιογραφία της «Mother Courage» (Μάνα Κουράγιο), η μητέρα του αποκάλυψε ότι ήταν ένα «ανεπιθύμητο παιδί» και είχε προσπαθήσει να κάνει έκτρωση ακόμη και μόνη της, όταν οι γιατροί αρνήθηκαν. «Ο Θεός δεν ήθελε να συμβεί αυτό» παραδέχεται και αναγνωρίζει πως, «ό,τι έχω τώρα το οφείλω στον Κριστιάνο». Ο μπαμπάς του, Χοσέ, επέστρεψε ψυχικά κατεστραμμένος από τον πόλεμο της Αγκόλα και αδυνατώντας να βρει μια καλή δουλειά, στράφηκε στο αλκοόλ για να μη θυμάται τις φρικαλεότητες που έζησε στον πόλεμο.

«Ήταν μεθυσμένος συνεχώς»

Οι καταχρήσεις του επέφεραν ηπατική ανεπάρκεια και πέθανε το 2005, όταν μόλις ξεκινούσε η λαμπρή καριέρα του Κριστιάνο. Η Ντολόρες υποστήριζε ότι ήταν καλός αλλά ήταν κοινό μυστικό ότι την κακοποιούσε. «Ήταν μεθυσμένος συνεχώς», θυμάται ο Ρονάλντο σε μια συνέντευξή του στον Πιρς Μόργκαν για το ITV. «Δεν μίλησα ποτέ μαζί του, σε μια κανονική συζήτηση. Ήταν δύσκολο. Δεν τον έμαθα ποτέ. Θα ήθελα να τον γνωρίζω περισσότερο» παραδέχτηκε, όπως και το ότι μεγάλωσε πεινασμένος.

«Πεινάσαμε», είπε. «Έχουμε ένα McDonald’s δίπλα στο γήπεδο όπου ξεκίνησα να παίζω. Ήμουν 12 χρονών. Χτυπούσαμε την πόρτα και ρωτούσαμε αν είχαν μπέργκερ. Η Έντνα και άλλα δύο κορίτσια μας έδιναν πάντα. Δεν τις βρήκα ποτέ ξανά, αλλά θα ήθελα. Ελπίζω τώρα που το λέω δημόσια, να καταφέρω να τις συναντήσω ξανά. Θα ήθελα να τις καλέσω σε δείπνο να τους ανταποδώσω αυτό που έκαναν για εμένα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», συμπλήρωσε. Τα βιώματα και η εικόνα του πατέρα του έκαναν τον Κριστιάνο Ρονάλντο να θέλει να γίνει ο καλύτερος πατέρας του κόσμου. Ο πατέρας που εκείνος δεν είχε…

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time

Πηγή: parapolitika.gr