Δείτε τι σκέφτηκε μια φωτογράφος από την Βιρτζίνια

Μια επαγγελματίας φωτογράφος πορτρέτων της Βιρτζίνια, η Οξάνα Γουέαρ εμπνεύστηκε από τα τζιτζίκια με το όνομα Brood να δημιουργήσει εγκαταστάσεις τέχνης μικρής κλίμακας, τοποθετώντας τα τζιτζίκια σε νέα και απρόσμενα περιβάλλοντα.

Παίρνουν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πάιζουν σε μπάντα και περιμένουν να εμβολιαστούν. «Διδάσκω πάντα στα παιδιά μου να παίζουν σεβόμενα φύση κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα», δήλωσε ο 39χρονος, ο οποίος έχει τρία μικρά παιδιά. «Αρχίσμε με το πυροσβεστικό όχημα του γιου μου».

tzitzikia__1_

Η Γουέαρ μαζεύει τα τζιτζίκια στην αυλή της και τα τοποθετεί σε κουκλόσπιτα για να τα παρουσιάσει. Φυσικά, τα τζιτζίκια απέχουν πολύ από το να είναι συνεργάσιμα μοντέλα και συνήθως χρειάζεται αρκετός χρόνος για να φωτογραφίσει ένα έντομο.

«Πολλά παιδιά δεν τα φοβούνται πλέον, ενώ αντιθέτως τους αρέσει». «Μου έχει λείψει η ζωντανή μουσική, γι ‘αυτό αποφάσισα να κάνω ένα συγκρότημα ροκ με τζιτζίκια», είπε, δημιουργώντας τη σκηνή με μικροσκοπικά μουσικά όργανα. «Αυτός ο τύπος προσπαθεί να παίξει κιθάρα, ενώ το μπάσο ήταν μια δύσκολη θέση».

tzitzikia__2_

Έχοντας μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Τούλα της Ρωσίας, πριν από 20 χρόνια, η Γουέαρ φέρνει ακόμη και τη χώρα καταγωγής της στο πορτρέτο των τζιτζικιών με μια φωτογραφία που σέρνεται στην πρόσοψη του καθεδρικού ναού του Αγίου Βασιλείου.

«Βλέπω πάντα το καλύτερο στους ανθρώπους και έτσι βλέπω το καλύτερο και στα τζιτζίκια», είπε. «Προσπαθώ να δείξω στους ανθρώπους το καλύτερο σε οποιαδήποτε κατάσταση και μου αρέσει να είναι λιγότερο αγχωμένοι οι άνθρωποι στη ζωή και να διασκεδάζουν περισότερο».

Πηγή: parapolitika.gr