Ο Πύρρος Δήμας είναι προπονητής της εθνικής Άρσης Βαρών των ΗΠΑ στην τρέχουσα Ολυμπιάδα στο Τόκιο. «Από το άθλημα έφυγα χορτάτος. Χαίρομαι που βοηθάω και μπορώ να στηρίζω τους αθλητές» είπε.

«Έκαναν μεγάλα άλματα στην άρση βαρών οι ΗΠΑ. Πάνε για 4-5 μετάλλια φέτος. Χθες χάσαμε το ένα μετάλλιο και πήρα εγώ την ευθύνη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πύρρο Δήμα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες υπό πανδημία είναι πρωτόγνωροι. «Αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι γίνεται η ολυμπιάδα. Υπάρχουν αθλητές που τελειώνουν την καριέρα τους σε αυτή την ολυμπιάδα. Θα ήταν πολύ άσχημο αν ακυρώνονταν και φέτος οι Ολυμπιακοί αγώνες».

Σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Πύρρος ήταν αισιόδοξος. «Μόνο καλά και αισιόδοξα αποτελέσματα από τους έλληνες αθλητές βλέπω. Δεν θέλω να πω για μετάλλια γιατί είμαι προληπτικός. Σίγουρα τα παιδιά θα πάνε πολύ καλά».

Τέλος, δήλωσε, ότι το πιο σημαντικό μετάλλιο στην καριέρα του ήταν αυτό που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. «Είναι στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Πηγή: parapolitika.gr