«Είναι δύσκολο να πεις πώς θα επιδράσει μακροπρόθεσμα αυτή η εμπειρία στους παίκτες»

Κατηγορηματικά διέψευσε τη διατύπωση που έφερε τους παίκτες της Δανίας
να επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον αγώνα παρά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Φινλανδία ο Πίτερ Σμάιχελ. Σύμφωνα με τον θρυλικό τερματοφύλακα, ο γιος του οποίου είναι βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας, υπήρξε ακόμη και έμμεση απειλή να χαθεί το ματς στα χαρτιά!

«Είδα την επίσημη θέση της UEFA πως ακολούθησαν την επιθυμία των παικτών και ότι εκείνοι επέμεναν να παίξουν, αλλά γνωρίζω πως αυτό δεν είναι αλήθεια. Ή είναι το πώς βλέπεις την αλήθεια. Ουσιαστικά τους είχαν αφήσει τρεις επιλογές: η μία να συνεχίσουν τον αγώνα παίζοντας τα εναπομείναντα 50 λεπτά, η άλλη να συνεχίσουν το ματς την επόμενη μέρα στις 12:00 το μεσημέρι και η τρίτη να χάσουν το ματς με 3-0 στα χαρτιά. Άρα καταλαβαίνετε και μόνοι σας. Ήταν επιθυμία των παικτών να παίξουν; Είχαν αλήθεια επιλογή; Δε νομίζω! Ακόμη κι ο προπονητής είπε πως μετανιώνει που συνεχίστηκε το παιχνίδι», τόνισε.

«Είναι δύσκολο να πεις πώς θα επιδράσει μακροπρόθεσμα αυτή η εμπειρία στους παίκτες. Έχοντας μιλήσει στον γιο μου ξέρω πως ήταν πολύ τραυματική. Είναι μια δραματική σκηνή όταν βλέπεις να γίνεται ανάνηψη σε έναν συμπαίκτη σου για να τον επαναφέρουν στη ζωή», πρόσθεσε.

Μπρέιθγουεϊτ: «Δεν θέλαμε να παίξουμε μετά από ό,τι έγινε με τον Έρικσεν»

Λίγο αργότερα το ίδιο πράγμα υποστήριξε κι ο επιθετικός της Δανίας Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ ο οποίος διέψευσε πως ήταν επιθυμία των παικτών της Δανίας να συνεχιστεί ο αγώνας με τη Φινλανδία.

«Δεν ζητήσαμε εμείς να παίξουμε. Ήταν μια από τις δύο επιλογές που είχαμε. Μας είπαν να πάρουμε μια απόφαση, φυσικά θα ήθελα να έχουμε και τρίτη επιλογή. Σε μια τέτοια κατάσταση δεν θες να παίξεις», τόνισε ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα.

Περιγράφοντας τις στιγμές που έζησε δάκρυσε. «Είμαι ακόμη επηρεασμένος συναισθηματικά από ό,τι συνέβη και έχω ακόμη κάποιες εικόνες στο κεφάλι μου που θα ήθελα να απαλλαγώ από αυτές. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Κρίστιαν νιώθει καλύτερα κι έτσι κι εγώ είμαι καλύτερα. Η υγεία του είναι πάνω από όλα. Για μένα ήταν σημαντικό να δω πως ήταν καλά».

Πηγή: parapolitika.gr