«Επίθεση» κατά του αρχηγού της αξιωματική αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα
εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας για τον ΕΟΔΥ και το σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τσίπρας μίλησε για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αναφέροντας ότι «η ευθύνη αυτή έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές» και ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει».

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «αυτογελοιοποίηση» του κ. Τσίπρα καθώς όπως ανέφερε η «αποκάλυψη» αφορά «μια σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί και έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια εδώ και έξι μήνες και στην πλατφόρμα της Commission για δημόσιες συμβάσεις».

«Κάθε μέρα και μια ακόμη αυτογελοιοποίηση για τον Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

«’’Ανακάλυψε’’ την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και βαφτίζει ‘’αποκάλυψη’’, μια σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί και έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια εδώ και έξι μήνες και στην πλατφόρμα της Commission για δημόσιες συμβάσεις! Και έχει αναλυθεί δημοσίως από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ήδη από την Δευτέρα, ότι η σύμβαση αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των συμβάντων των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ, των ΚΟΜΥ. Ένα υποσύστημα δηλαδή που καταλήγει, όπως και όλοι οι δειγματολήπτες στη χώρα μας, στο ένα και μοναδικό Μητρώο Ασθενών COVID-19», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ακόμη ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την αθλιότητα της συνωμοσιολογίας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων για δήθεν ‘’μαγείρεμα’’ στοιχείων, ενώ από την Κυριακή, που έγινε το πρώτο δημοσίευμα, κορυφαία μέλη της Επιτροπής των Ειδικών σε δημόσιες δηλώσεις τους διέψευσαν κατηγορηματικά τα μυθεύματα περί διπλών βιβλίων».

«Χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι «έγραψαν για διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ λες και θα κλέψει κάποιος την εφορία. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει». Ενώ ο κ. Σύψας είπε ότι «εάν είχα υποψιαστεί εγώ προσωπικά σαν επιστήμονας, αλλά και όλα τα μέλη της επιτροπής, ότι γίνεται οποιοδήποτε είδος κακής χρήσης των δεδομένων του ΕΟΔΥ, οποιοδήποτε “μαγείρεμα” δηλαδή, θα είχα παραιτηθεί πρώτος και θα είχα καταγγείλει τα πάντα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Με την στάση του ο κ. Τσίπρας, υπονομεύει την εμπιστοσύνη και τον κοινό αγώνα όλων απέναντι στον πιο ύπουλο εχθρό, τον κορονοϊό. Σπεκουλάρει σε καταστροφές και θανάτους γιατί πιστεύει ότι έτσι θα αποκτήσει ακροατήριο. Και τελικά αντιπολιτεύεται τον εαυτό του, καθώς το μόνο που πετυχαίνει είναι να υπενθυμίσει πόσο ίδιος μένει με την περίοδο που επί των ημερών του πλεκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου το γνωστό γαϊτανάκι με δημοσιογράφους και Υπουργούς του υπό την επίβλεψη της White Porscha», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.