Τα πυρά της εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ
στρέφει η Νέα Δημοκρατία. Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνολογεί και προβλέπει πως η Αττική θα γίνει «δεύτερο Μπέργκαμο», την ίδια στιγμή ο άτυπος σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καλεί τον κόσμο σε «λαϊκές κινητοποιήσεις».

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως χρήσιμο θα ήταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «μην επιδίδεται σε ακτιβισμό που υπονομεύει τα μέτρα» αλλά να συμμετέχει από το ίδιο σημείο με όλη την κοινωνία στην κοινή προσπάθεια για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει μονότονα ότι η Αττική θα γίνει Μπέργκαμο και ταυτόχρονα αντιδρά σε οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο άτυπος σύμβουλος του κ. Τσίπρα για θέματα Υγείας, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ανάμεσα σε διάφορα άλλα παραληρηματικά, καλεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κόσμο της Αριστεράς «να βγει από τον λήθαργο και τον φόβο της πανδημίας» και «να προκαλέσει λαϊκές κινητοποιήσεις τώρα».

Λες και η πανδημία είναι λήθαργος κι όχι πραγματικότητα, ο κ. Γεροτζιάφας που είχε προ ημερών περίοπτη θέση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το «νέο ΕΣΥ» και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας, καλεί τον κόσμο στο δρόμο. Η ελάχιστη συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του στην κοινή προσπάθεια θα ήταν να σταματήσουν να συμβάλλουν στην μετάδοση του ιού καλώντας σε πορείες και να μην επιδίδονται σε ακτιβισμό που υπονομεύει τα μέτρα. Αλλά δυστυχώς κάνουν ακριβώς το αντίθετο.