ο Στέφανος Κασσελάκης αποκαλύπτει πως προτού θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αποστείλει προτάσεις του στην Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να τη βοηθήσει στον προεκλογικό αγώνα της

«Η Έφη Αχτσιόγλου στρέφει σε κάθε βίντεό της τα βέλη της σ’ εμένα λες και είμαι ο Μητσοτάκης»
, τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα social media, λίγα 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ (Δείτε εδώ: Στέφανος Κασσελάκης: Η Έφη Αχτσιόγλου στρέφει τα βέλη της σ’ εμένα λες και είμαι ο Μητσοτάκης, κρατιέμαι εδώ και μία εβδομάδα).

Παράλληλα, αναρτώντας το σχετικό έγγραφο, ο Στέφανος Κασσελάκης αποκαλύπτει πως προτού θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αποστείλει προτάσεις του στην Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να τη βοηθήσει στον προεκλογικό αγώνα της.

Λυπάμαι που θα μιλήσω στενάχωρα. Όμως η αλήθεια είναι ότι όταν έβαζα υποψηφιότητα, δεν φανταζόμουν ότι, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, η κατάσταση θα είχε ξεφύγει τόσο. Κρατιέμαι πίσω όλη αυτή την εβδομάδα επίτηδες, γιατί δεν θέλω να δίνω τροφή σε όλη αυτή την ένταση. Στηρίζω τη συναγωνίστριά μου δημόσια, ακούω «δε με στήριξες». Βλέπω κάθε βίντεό της να στρέφει τα βέλη της σ’ εμένα, λες και εγώ είμαι ο Μητσοτάκης. Την αποκαλώ Έφη, όπως τον Αλέξη τον αποκαλώ πάντα Αλέξη, κι αντί για χέρι φιλίας το θεωρεί υποτίμηση. Βλέπω να διακινεί σενάρια, ότι ήμουν συνεργάτης του Μητσοτάκη, και ποιος την διαψεύδει; Ο Γιάννης Πρετεντέρης! Είμαι αναγκασμένος να πω ότι στην Έφη Αχτσιόγλου απευθύνθηκα τον Ιούλιο, λίγο μετά την υποψηφιότητά της, στέλνοντας προτάσεις για να βάλει, αν ήθελε, στο πρόγραμμά της. Να συνδράμω. Να συζητήσουμε. Να είμαι παρών. Είναι σε αυτό εδώ το χαρτί, το οποίο δημοσιοποιώ. Δε μου απάντησε ποτέ – είναι δικαίωμά της-, όμως εγώ θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να συνεισφέρω στον αγώνα της. Δεν είχα κανέναν αυτοσκοπό για αυτοπροβολή. Ήθελα το «μαζί» και δεν το βρήκα. Αυτό το «μαζί» το ζητάω από εσάς. Τονίζω τη λέξη: ΕΝΟΤΗΤΑ Εσείς είστε οι εγγυητές της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο δικός σας. Κάνω έκκληση. Χαμηλώστε τους τόνους. Ψηφίστε όποιον θέλετε την Κυριακή. Νιώστε την ανάγκη του διπλανού σας να ψηφίσει το αντίθετο από εσάς. Είμαστε ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ. Αυτή είναι μία σπουδαία λέξη. Δεν τη σκορπάμε. Αυτή η λέξη από τη Δευτέρα θα μας ενώνει. Αυτή η λέξη είναι η χαραγμένη Αριστερά στην καρδιά μας.

Δημοσιεύτηκε από Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis στις Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023

Oι προτάσεις Κασσελάκη

Στην ανάρτησή του στα social media ο κ. Κασσελάκης δημοσιοποίησε και τη συγκεκριμένη λίστα με τις προτάσεις που είχε στείλει στην Έφη Αχτσιόγλου, ζητώντας της μάλιστα συγγνώμη επειδή τις είχε γράψει στα αγγλικά.

Eιδικότερα, έγραφε: «As promised… Οι ιδέες μου (στα αγγλικά, ζητώ συγγνώμη!) για να τις σκεφτείς και με χαρά να τις αναλύσουμε ως προς την πλατφόρμα σου όπως επιθυμείς». Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που δημοσιοποίησε ο κ. Κασσελάκης, είχε στείλει τις προτάσεις του στην κυρία Αχτσιόγλου στις 11 Ιουλίου.

Αναλυτικά:

Φορολογικές ελαφρύνσεις για τους εργαζομένους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που δίνουν τη δυνατότητα αγοράς μετοχών σε εργαζομένους, καθώς και για εταιρείες που μετεγκαθίστανται εκτός Αθηνών.

Δραστικές μεταρρυθμίσεις του συστήματος της Δικαιοσύνης:

Υποχρεωτικά έκδοση απόφασης εντός τριετίας για εμπορικές διαφορές, δυνατότητα εξ αποστάσεως δικηγορικής εκπροσώπησης, απαίτηση όλες οι υποθέσεις υπεξαίρεσης δημόσιων πόρων να εκδικάζονται στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο εντός 3 ετών, κάλυψη των κενών θέσεων στη Δικαιοσύνη.

Να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με διαχωρισμό από το Κοινοβούλιο, ή με την καθιέρωση μιας πολύ μεγαλύτερης πλειοψηφίας.

Να είναι υποχρεωτική η πλήρης αποκάλυψη όλων των δανείων των βουλευτών και των υπουργών: όχι μόνο του ονομαστικού ποσού, αλλά και όλων των όρων, των αναχρηματοδοτήσεων κ.λπ.

Να τερματιστεί το σύστημα των πολιτικών διορισμών στη διοίκηση των νοσοκομείων και αντικατάστασή του με ένα διπλό σύστημα διοίκησης μεταξύ της εκλεγμένης από το προσωπικό ηγεσίας και των εξωτερικών εμπειρογνωμόνων της διοίκησης των νοσοκομείων.

Αντεπίθεση από Αχτσιόγλου

Λίγα 24ωρα πριν από τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, νέα επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα, πρέπει να έχουμε θέσεις», είπε η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Έφη Αχτσιόγλου καταλόγισε στον Στέφανο Κασσελάκη έλλειψη πολιτικού πλαισίου, σχεδίου, γνώσης και εμπειρίας.

Στρέφοντας ξανά τα πυρά της στον Παύλο Πολάκη, χωρίς να τον κατονομάσει, η κ. Αχτσιόγλου κάλεσε πάλι τον κ. Κασσελάκη να τον αποδοκιμάσει, αναφερόμενη σε «ανθρωποφαγικές επιθέσεις» που δέχεται η ίδια από τον Κρητικό βουλευτή.

«Δεν εκπορεύονται από τον ίδιο. Δεν μπορεί ένα πρόσωπο να συνεχίσει αυτή την υβριστική τακτική. Ο κ. Κασσελάκης πρέπει να καταδικάζει τέτοιες πρακτικές», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη στάση σιωπής που επέλεξε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν την επέκρινε, λέγοντας ότι «ορθώς κρατάει την ουδετερότητα αυτή. Δεν είμαι εγώ εκείνη που θα του υποδείξω τι θα κάνει».

«Ο σεβασμός στον Αλέξη Τσίπρα είναι να σεβαστούμε τη θέση του. Όσοι τον γνωρίζουν, βλέπουν τους ανθρώπους που επέλεγε να έχει στο πλευρό του», συμπλήρωσε.

Αν κερδίσει στις εκλογές της Κυριακής, ξεκαθάρισε ότι τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου θα τους συναντήσει όλους. «Η ενότητα σε ό,τι με αφορά είναι εγγυημένη και αναγκαία και ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής. Όλοι μαζί με δύο προϋποθέσεις το πολιτικό πλαίσιο. Και να σταματήσουν οι συκοφαντικές επιθέσεις», επισήμανε.
Αν παρ’ όλα αυτά χάσει, διαμήνυσε ότι είναι «στρατιώτης αυτού του χώρου. Έχουν δει ότι είμαι στρατιώτης της παράταξης και των αξιών της».

Για να νικηθεί, ωστόσο, ο Μητσοτάκης –συνέχισε η κ. Αχτσιόγλου– χρειάζεται μία ισχυρή, δομική αντιπολίτευση.

«Εγώ μπορώ να εγγυηθώ μία νικηφόρα πορεία για την παράταξη», υποστήριξε, για να τονίσει πως απαιτείται ένας συγκροτημένος πολιτικός λόγος που η ίδια επαναλαμβάνει ότι διαθέτει σε αντίθεση με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Είναι σημαντικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα επόμενα 4 χρόνια να κάνει αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή», υπογράμμισε με νόημα, καθώς ο 35χρονος συνυποψήφιός της δύσκολα θα γίνει βουλευτής.