Ο Τσίπρας είναι ο ορισμός της αποστασίας

Στο «στόχαστρο» του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, βρέθηκε σήμερα ο Ευάγγελος Αποστολάκης, μετά το «ναυάγιο» με την υπουργοποίηση του δεύτερου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το έβαλε στα πόδια».

«Η δουλειά του αξιωματικού είναι να αντέχει την πίεση την ώρα του πολέμου που πέφτουν οι οβίδες, μετά τις χθεσινές εξελίξεις, ευτυχώς που δεν ζήσαμε ένα πόλεμο υπό την ηγεσία του κ. Αποστολάκη, το έβαλε στα πόδια στην πρώτη στρακαστρούκα και δεν έβαλε τα κλάματα στην πρώτη πυρκαγιά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

«Ο κ. Αποστολάκης έχει κριθεί ως ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις επί 40 χρόνια από όλους τους θεσμούς των ενόπλων δυνάμεων. Από χθες με απασχολεί πολύ αν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά…

Αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης. Αν δεν έχεις μάθει να αντέχεις στην πίεση, δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής όχι αξιωματικός… Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και έβαλε τα κλάματα», συνέχισε την «επίθεσή» του ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής

«Σε δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά η Ελλάδα, η μια η κρίση της πανδημίας και η άλλη κρίση πυρκαγιές του Αυγούστου, και στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο κατά τεκμήριο κοινής αποδοχής. Η πολιτεία είχε κρίνει ως πρόσωπο ικανό διαχρονικά ως αρχηγός του ναυτικού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις άλλες θέσεις του», εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Αποστολάκης είχε ζητήσει να γίνει υπουργός

Συνεχίζοντας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «ο κ. Αποστολάκης είχε ζητήσει να γίνει υπουργός και όχι αναπληρωτής υπουργός και αυτό έγινε δεκτό. «Ενημέρωση προφανώς και υπήρξε για την τοποθέτηση Αποστολάκη αλλά η κυβέρνηση δεν είναι εξ αδιαιρέτου», επισήμανε.

Πρόσθεσε ότι η συναίνεση εκφραζόταν στο ίδιο το πρόσωπο. «Συναίνεση υπό την έννοια της πολιτικής συναλλαγής με άλλα κόμματα δεν θα μπορούσε να υπάρξει», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Ο Τσίπρας δεν μπορεί να μιλά για αποστασία

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μιλά για αποστασία όταν πήρε τους εν ενεργεία βουλευτές άλλου κόμματος και τους έβαλε στην κυβέρνηση για να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι ο ορισμός της αποστασίας», παρατήρησε.

«Η απόφασή μας να φτιάξουμε μια δομή που να μας βοηθάει στις κρίσεις δεν αλλάζει επειδή το έβαλε στα πόδια ο ναύαρχος», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.