Πυρά κατά της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, για την Παιδεία.

«Kύριε Μητσοτάκη στήνετε το κομματικό κράτος της δεξιάς και στην Εκπαίδευση», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την ψήφιση σήμερα του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια οικοδόμησης «κομματικού κράτους της δεξιάς» ανάμεσα στις γραμμές των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Αναφερόμενη σε τροπολογία που εντάχθηκε στο τρέχον εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως “το ράβε ξήλωνε της Νέας Δημοκρατίας στην εκπαίδευση συνεχίζεται με μοναδικό στόχο τον κομματικό έλεγχο της. Διώχνει τα ροζ στελέχη και έρχονται οι γαλάζιοι. Με ξαφνική τροπολογία, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς καμία αξιολόγηση. Μόνο προσόν το κομματικό διαβατήριο”.

“Γι΄ αυτό και επί ένα χρόνο η υπουργός Παιδείας αρνείται να καταργήσει τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και να επαναφέρει τις διαφανείς διαδικασίες του νόμου 3848/2010 για τις δομές και την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης”, πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.

“Kύριε Μητσοτάκη στήνετε το κομματικό κράτος της Δεξιάς και στην Εκπαίδευση. Αυτό εννοούσατε όταν μιλούσατε για μεταρρυθμίσεις;” διερωτήθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

“Μας γυρίζετε πολλά χρόνια πίσω, παίζετε επικίνδυνα παιχνίδια με το μέλλον των παιδιών μας”, κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.