Ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρεται στις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές στον καλλιτεχνικό χώρο

Ο Νίκος Ψαρράς, με αφορμή το νέο σίριαλ της ΕΡΤ «Παράνομη Αγάπη», στο οποίο πρωταγωνιστεί, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ».

Από πέρσι τον χειμώνα ξέσπασαν στον χώρο σας τα πρώτα φαινόμενα #ΜeΤoo. Συμφωνείς με όλη αυτή την έκταση που πήρε το θέμα και πώς αισθάνεσαι για όλα αυτά;

Αρχικά να σου πω ότι η θέση μου είναι πολύ λεπτή, καθώς είμαι βασικός μάρτυρας στην ιστορία της Ζέτας Δούκα και του Γιώργου Κιμούλη. Τα θύματα που μιλάνε, κάνουν πολύ καλά που μιλάνε. Διαφωνώ με το «γιατί τώρα και όχι τότε;», που ακούστηκε από πολλούς. «Γιατί τώρα μπορούν να το κάνουν», είναι η απάντηση. Η βία δεν πρέπει να υπάρχει και δεν έχει φύλα. Είμαι μαζί με αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν τη δικαίωση. Στεναχωρήθηκα, όμως, που δεν μίλησε κόσμος και από άλλους χώρους.

Σε στεναχώρησε που αμαυρώθηκε ο χώρος σας μέσα από τα όσα ακούστηκαν;

Θεωρούσα ότι θα είναι η αρχή για να «σπάσει το σπυρί», αλλά δεν έγινε. Δεν πειράζει. Εμείς έχουμε την ευκαιρία, ως αναγνωρίσιμα πρόσωπα, να βγούμε και να το πούμε. Ας είναι αυτό το κέρδος. Απλά κάθε θύμα να μην ξεχνάει ότι έχει το δικαίωμα της αντίστασης.

Θα δούλευες ξανά με τα άτομα αυτά, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη φυλακή και αποφασίζει η δικαιοσύνη για εκείνα;

Είμαι 27 χρόνια ηθοποιός και έχω τη δυνατότητα να επιλέγω. Πλέον, το πιο σημαντικό για μένα είναι να δουλεύω με ανθρώπους που εκτιμώ, σέβομαι, θαυμάζω και μιλάμε την ίδια θεατρική γλώσσα. Δεν θα μπορέσω να δουλέψω εύκολα με ανθρώπους που έχουν φερθεί βίαια στο παρελθόν.

Πηγή: parapolitika.gr