Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επισημαίνει κίνδυνο νέας χρεοκοπίας στη χώρα

Την ανάγκη να συμφωνήσουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, υπό τον φόβο μιας νέας χρεοκοπίας στη χώρα, επεσήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ παραδέχτηκε ότι σαν κυβέρνηση, το κόμμα του έκανε λάθη.

Σχολιάζοντας χθες στο Kontra Channel, την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην 85η ΔΕΘ αναφορικά με το ενδεχόμενο διπλών εκλογών, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε:

«Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν σε 5,6,7,8 σημεία βραχυπροθέσμα και να αρχίσουμε να μιλάμε για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».
Κατονόμασε δε ως συνομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το Κίνημα Αλλαγής, το ΜέΡΑ 25 και το ΚΚΕ.

Τη συμφωνία των προοδευτικών δυνάμεων υπαγορεύει, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, ο κίνδυνος μιας νέας χρεοκοπίας για τη χώρα, ενώ κρίσιμο για τα προοδευτικά κόμματα είναι «να πάρεις την κοινωνία μαζί σου», ως προς το μοντέλο οργάνωσης των πολιτικών κομμάτων στο εξής.

Προφανώς έχουν γίνει λάθη

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε, παράλληλα, πως οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν μια τελείως διαφορετική άποψη για τη διαχείριση της γνώσης, ενώ στάθηκε αυτοκριτικά στο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφέροντας πως «προφανώς έχουμε κάνει λάθη, αλλά δεν ήταν κανονικές συνθήκες».

Αναφορικά με τα εσωκομματικά βέλη που δέχεται με φόντο την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης επί των ημερών του στο Υπουργείο Οικονομικών, ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε την ανάλυση αριστερών πολιτικών που λένε ότι «οι κυρίαρχες ιδέες κάθε κοινωνίας είναι ιδέες της άρχουσας τάξης. Άρα επηρεάζονται και κάποιοι δικοί μας», που δεν τα ξέρουν αυτά τα πράγματα, σημείωσε.

Ανάπτυξη για τους λίγους

Τέλος, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στην παράμετρο της ανθεκτικότητας αναφορικά με την κατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σχολιάζοντας για την παρούσα κυβέρνηση ότι «το παιχνίδι είναι σικέ στην ανάπτυξη». «Είναι μια ανάπτυξη για τους λίγους και όχι για πολλούς», κατέληξε.

Πηγή: parapolitika.gr