Μια πρωτοφανή προβοκάτσια για τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια δεδομένα αντίκρισαν οι ευρωβουλευτές που κλήθηκαν να συζητήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ξεκίνησε την τηλεδιάσκεψη με ξεκάθαρο και σαφή στόχο να προκαλέσει άπαντες στις Βρυξέλλες. 

Μόλις ξεκίνησε η σύνδεση με το γραφείο του, στα μόνιτορ εμφανίστηκε η εικόνα του Τούρκου ΥΠΕΞ αλλά και μια εικόνα-γράφημα που έδειχνε στα αριστερά την τουρκική σημαία και δεξιά την ευρωπαϊκή αλλά με τα μισά αστέρια ως ημισέληνο.

«Τι είναι αυτό, είναι δυνατόν; Πρόκειται για προβοκάτσια!» είπε προς τον προεδρεύοντα Μακάλιστερ ένας Γερμανός ευρωβουλευτής. Ο προεδρεύων έμοιαζε να μην καταλαβαίνει τι γίνεται καθώς ούτε κι ο ίδιος ανέμενε τέτοιο περιστατικό.

Σε μια προσπάθεια να «μπαλώσει» την κατάσταση, ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως «αυτή είναι η σημαία μας για τις ευρωτουρκικές σχέσεις». Η φωτογραφία αποσύρθηκε καθώς ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν κατάφερε να πείσει τους συμμετέχοντες. 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Στη συνέχεια, υπήρξε και φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και τον Έλληνα ευρωβουλευτή, Νίκο Ανδρουλάκη, εξαιτίας του χρόνου που χρειάστηκε για την τοποθέτησή του. Ο Τούρκος υπουργός υπερέβη το σχετικό χρονικό διάστημα που του δόθηκε, φτάνοντας τα 42 λεπτά, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη. Σημειώνεται ότι εξαιτίας της… φλυαρίας του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ένας ευρωβουλευτής δεν μπόρεσε να καταθέσει σχετική ερώτηση.

Δείτε τη φωτογραφία του iefimerida.gr:

cavucoglu-111

Πηγή: parapolitika.gr