Πιστός στην εθνικιστική ρητορική της Άγκυρας, ο Ερντογάν περίγραψε την εισβολή του 1974 από την οπτική γωνία της Τουρκίας

Σε ομιλία του στην στην ψευδοβουλή των Κατεχομένων
της Κύπρου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε το Κυπριακό ζήτημα ως μια «μεγάλη εθνική υπόθεση της Τουρκίας».

Δίχως τέλος οι προκλήσεις Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι έχει δείξει σε πολλαπλές περιπτώσεις ότι δεν επιθυμεί μια λύση ενώ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι «συνεχίζουν με μια θετική ατζέντα». «Η ελληνική πλευρά προσποιείται ότι υπερασπίζεται μια ομοσπονδία για το νησί», «ωστόσο δεν θα περιμένουμε να περάσουν άλλα πενήντα χρόνια χωρίς μια κατάλληλη λύση», ανέφερε συγκεκριμένα.

Την ίδια στιγμή, εξέφρασε τη στήριξή του στην πρόταση του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ για λύση δύο κρατών στο νησί. Ο Ερντογάν υποστήριξε με θέρμη ότι «κάποιοι» έχουν ενοχληθεί στην Αμερική από τις τουρκικές κινήσεις στο Κυπριακό, ενώ τα «πυρά» του δέχθηκε και η ΕΕ, όπου και δήλωσε ότι δεν κρατάει τον λόγο της.

«Ξέρουμε ποιος είναι ο εισβολέας»

Πιστός στην εθνικιστική ρητορική της Άγκυρας, ο κ. Ερντογάν περίγραψε την εισβολή του 1974 από την οπτική γωνία της Τουρκίας. «Ξέρουμε καλά ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί. Ποτέ δεν είδε τους Τούρκους ως ίσους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν, ανακοίνωσε την έναρξη έργου οικοδόμησης νέου «προεδρικού μεγάρου» στον κατεχόμενο Άγιο Δομέτιο. Δίπλα στο νέο «προεδρικό» θα δημιουργηθεί ένας «κήπος του λαού». Το δε, σημερινό «προεδρικό» θα μετατραπεί σε μουσείο.

Πηγή: parapolitika.gr