Σύμφωνα με το πρώτο tweet του κ. Παπαδημούλη, το οποίο στη συνέχεια αλλαξε, η τραγωδία με τους 78 νεκρούς ανοιχτά της Πύλου που έγινε σε διεθνή ύδατα «εκθέτει την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους»

Σε πρωτοφανή προσπάθεια εκμετάλλευσης του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, συνεπικουρούμενος από ευρωβουλευτές της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν, κρατώντας αφίσες με το μήνυμα «Όχι άλλοι θάνατοι. Οι ζωές των προσφύγων έχουν αξία».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, η τραγωδία με τους 78 νεκρούς ανοιχτά της Πύλου που έγινε σε διεθνή ύδατα «εκθέτει την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους».


Δέκα λεπτά αργότερα, πάντως, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιλαμβανόμενος την γκάφα που έκανε επιρρίπτοντας ευθύνες στην Ελλάδα για όσα συνέβησαν ανοιχτά της Πύλου, άλλαξε το tweet και έγραψε για το πολύνεκρο ναυάγιο ότι «εκθέτει όσους είχαν ευθύνη & δυνατότητα για τη διάσωσή τους».