Ο χώρος της κεντροαριστεράς ανανεώνεται

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ ο καθηγητής Οικονομικών του ΑΠΘ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, σημειώνοντας βέβαια πως δεν έχει τέτοια σκέψη. Ταυτόχρονα όμως τόνισε πως «δεν αποκλείεται το οτιδήποτε στο χώρο της κεντροαριστεράς».


Ένας πολίτης «αλλά κι ένας πολιτικός μπορεί να βρεθεί από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ και αντίστροφα καθώς βρίσκεται σε έναν ευρύτερο χώρο που μιλάει την ίδια γλώσσα περίπου» σημείωσε ο κ. Μάρδας, αναφερόμενος στο σενάριο «επαναπατρισμού» ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που πήγαν τα προηγούμενα χρόνια στο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της εκλογής προέδρου μέσα από ανοιχτή διαδικασία όπως στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας βέβαια πως αυτό πρέπει να συμβαίνει με κάποιους κανόνες, ώστε να μη μπορεί «ένα άσχετο κόμμα να στείλει π.χ. 2.000 στελέχη του την τελευταία στιγμή και να επηρεάσει το αποτέλεσμα» κάτι που ο κ. Μάρδας δεν απέκλεισε ότι έγινε και στις εκλογές της Κυριακής, τονίζοντας πως «υπεισέρχονται μεγάλα ερωτηματικά» σχετικά με το ποιοι ψήφισαν.

Στο ερώτημα «εσείς θα βλέπατε την περίπτωση επιστροφή σας στο ΠΑΣΟΚ;», ο κ. Μάρδας απάντησε: «Όπως λέμε κι εμείς οι οικονομολόγοι, στη δυναμική του χρόνου τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Εγώ δεν είμαι σε τέτοια σκέψη γιατί σε τελική ανάλυση η δουλειά που κάνει είναι και αυτή που έκανα και πολύ παλαιότερα». Ωστόσο, στην επισήμανση ότι δεν το αποκλείει σχολίασε λέγοντας πως «δεν αποκλείεται το οτιδήποτε στον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Πηγή: parapolitika.gr