Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος ασκεί σφοδρότατη κριτική στην απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος

Την κοινή κάθοδο του Ανδρέα Λοβέρδου και του Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει υποψηφιότητα, προτείνει ο πρώην υπουργός και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Με άρθρο του στον ιστότοπο tomanifesto.gr, ο κ. Ζαφειρόπουλος ασκεί σφοδρότατη κριτική στην απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή «συμπυκνώνει και εκφράζει την καταδικασμένη αντίληψη ότι οι πολιτικοί [κομματικοί] φορείς στην Ελλάδα αποτελούν «ιδιοκτησία» των … «κληρονόμων» του Ιδρυτή τους».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην υπουργός και επί χρόνια στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστηρίζει πως θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των σοβαρών υποψηφίων του κόμματος. Συγκεκριμένα προτείνει: «Η μόνη ενδεδειγμένη – κατά τη γνώμη μας – απάντηση στην αμετροέπεια και την αλαζονεία και προκειμένου να εμποδιστεί η παρακμιακή πορεία της Προοδευτικής Παράταξης, είναι η κοινή κάθοδος στη διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ των Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Ανδρουλάκη. Η δημιουργία μιας ισχυρής Νέας Ηγεσίας με Πρόεδρο τον Ανδρέα Λοβέρδο και Αντιπρόεδρο το Νίκο Ανδρουλάκη θα αποτελέσει ”φιλί της ζωής” για την Προοδευτική Παράταξη».

Πηγή: parapolitika.gr