Ο διορισμός ενός πρώην μέλους των ΑΝ.ΕΛ. στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει φουρτούνες στην Κουμουνδούρου.

Πρόκειται για τον Γιάννη Μοίρα
, πρώην γ.γ. των ΑΝ.ΕΛ., που γίνεται προσπάθεια να τοποθετηθεί στο γραφείο Tύπου της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα, δηλαδή, στη Γιάννα Παπαδάκου.
Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, εδώ και περίπου έναν μήνα ο διορισμός αυτός καρκινοβατεί, γιατί αντιδρά έντονα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Είναι η δεύτερη φορά, μετά την «παπαδημούπολη», όταν ζητούσε κυρώσεις για τον επικεφαλής της ευρωομάδας, που ο Κούλογλου συγκρούεται με την Κουμουνδούρου. Ισως αυτό το παρασκήνιο συνδέεται με τον αποκλεισμό του TVXS, της ιστοσελίδας που ίδρυσε ως δημοσιογράφος, από τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

dourou-moiras
Η Ρένα Δούρου με τον Γιάννη Μοίρα

Η επιμονή της Κουμουνδούρου στην «τακτοποίηση» του Γιάννη Μοίρα συνδέεται με «γραμμάτια» από τον καιρό της διάσπασης των ΑΝ.ΕΛ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Μοίρας δεν ήταν μεν βουλευτής, αλλά είχε επιρροή στο κόμμα, οπότε τον πλεύρισαν από το επιτελείο του Τσίπρα για να βάλει πλάτη. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές συνεργάστηκε με την υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, αλλά αυτό δεν τον ωφέλησε επαγγελματικά.

Ενα ερώτημα είναι γιατί δεν τον πήρε ως συνεργάτη της η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχεται από τους ΑΝ.ΕΛ., Ελενα Κουντουρά.

Προφανώς, έχει κλείσει τις θέσεις και δεν προτίθεται να κάνει χώρο για τον κ. Μοίρα, διευκολύνοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει στον συγκεκριμένο διορισμό, φτάνοντας στα άκρα τις σχέσεις του με τον Στ. Κούλογλου, με τον οποίο, να θυμίσω, τον συνέδεε στενή προσωπική φιλία.

Πηγή: parapolitika.gr