Δραματική προειδοποίηση έκανε στον Αμερικανούς ο Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας πως τις επόμενες εβδομάδες «θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι» από κορωνοϊό

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τόνισε το Σάββατο στους Αμερικανούς να προετοιμαστούν για μια μεγάλη άνοδο στους θανάτους λόγω του κορονοϊού τις ερχόμενες μέρες, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει, όπως είπε, τις δυσκολότερες δύο εβδομάδες της πανδημίας.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, δεν δίστασε, μάλιστα, να πει ότι «δεν θα έχουμε δει τέτοια νούμερα (σ.σ. νεκρών) από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Θέλησε, δε, να στρέψει τα βλέμματα στην επόμενη ημέρα, λέγοντας ότι «θα χρησιμοποιήσουμε κάθε πηγή, ώστε να δώσουμε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο και να επαναφέρουμε τη χώρα μας», όταν λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα, δήλωνε με χαρακτηριστικό κυνισμό, ότι σκοπεύει να άρει τα μέτρα στις 12 Απριλίου, ώστε να επανεκκινηθεί η αμερικανική οικονομία και ότι «θα φροντίσουμε για τους ηλικιωμένους μας».

Σε μία στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τις αρχικές του δηλώσεις και εκτιμήσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι αποτελεί «πατριωτικό καθήκον όλων, η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων» που έχουν ληφθεί.

Και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή, «ώστε οι εργαζόμενοι να μην χάσουν τις δουλειές τους».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσης στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι χιλιάδες μέλη στρατιωτικού προσωπικού θα αναπτυχθούν σε Πολιτείες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Θα προσθέσουμε ένα τεράστιο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού για να βοηθήσουν», είπε το Σάββατο ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος. Χίλια μέλη των ενόπλων δυνάμεων θα σταλούν στην πόλη της Νέας Υόρκης, ανάμεσά τους στρατιωτικοί γιατροί και νοσοκόμοι, πρόσθεσε.

Πηγή: parapolitika.gr