Σήμερα στις 11 η συνεδρίαση της επιτροπής

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής θα συνεδριάσει σήμερα στις 11 το πρωί και οι βουλευτές της ΝΔ αναμένεται να καταθέσουν το πόρισμα της πλειοψηφίας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και τις τυχόν ποινικές ευθύνες του Ν. Παππά, σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγράψει επί 2 μήνες και όπως προέκυψαν από την εξέταση των μαρτύρων στην διάρκεια των συνεδριάσεων της προανακριτικής.

Κοινοβουλευτικοί παράγοντες αναφέρουν ότι τα μέλη της πλειοψηφίας θα καταλήξουν στην παραπομπή του πρώην υπουργού Ν. Παπά στο δικαστικό συμβούλιο μόνο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ενώ δε θα συμπεριλάβει το αδίκημα της δωροδοκίας.

Οι μαρτυρίες και το τελικό κείμενο

Όπως θα αναφέρουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας στο πόρισμα τους, τα στοιχεία ήταν ουσιαστικά και παρουσιάστηκαν με τρόπο σαφή από τις μαρτυρίες.

Τα δικά τους συμπεράσματα επί του πορίσματος αναμένεται να καταθέσουν και τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ το τελικό κείμενο θα αναλύει με λεπτομέρειες τις παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις του κ. Παππά προκειμένου να κάνει ξεκάθαρο τον ρόλο «μαέστρου» που κατείχε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, προκειμένου να αποκτηθεί το μιντικό μπλόκ και το ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου

Η συζήτηση και συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος Παππά, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, οπότε και η Βουλή θα δώσει τη σχετική εντολή για το αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.