«Η επίσκεψη αντικατοπτρίζει έντονα τις εξαιρετικές σχέσεις που συνδέουν την Αίγυπτο με το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε ο Βρετανός πρέσβης στο Κάιρο κ. Γκάρεθ Μπέιλι

O Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι υποδέχτηκε με θερμό τρόπο τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Κάρολο και την δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ
, που έφτασαν χθες στο Κάιρο, πραγματοποιώντας διήμερη επίσκεψη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του Αιγύπτιου ηγέτη με τον πρίγκιπα Κάρολο, βρέθηκαν θέματα περιβάλλοντος και θρησκευτικής συνύπαρξης.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου συνάντησε και τον Μεγάλο Ιμάμη του Ελ Άζχαρ Άχμεντ Ελ Τάγιεμπ στο παλαιό Κάιρο, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας στην Αίγυπτο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης επισκέφθηκαν επίσης τις Πυραμίδες και τη Σφίγγα της Γκίζας, συνοδευόμενοι από τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι.

Είναι η πρώτη περιοδεία του πρίγκιπα Κάρολου στο εξωτερικό μετά την έναρξη της πανδημίας Covid-19 παγκοσμίως, καθώς και η πρώτη επίσκεψη στην Αίγυπτο μετά από 15 χρόνια, από το 2006.

«Η επίσκεψη αντικατοπτρίζει έντονα τις εξαιρετικές σχέσεις που συνδέουν την Αίγυπτο με το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε ο Βρετανός πρέσβης στο Κάιρο κ. Γκάρεθ Μπέιλι.

Πηγή: parapolitika.gr