Η μετακόμισή του στο Λος Άντζελες με την οικογένεια του οφείλεται στην απόφαση του να σπάσει αυτή την αλυσίδα της «δυστυχίας» και του «πόνου»

O πρίγκιπας Χάρι ήθελε να εγκαταλείψει τον βασιλικό τρόπο ζωής από όταν ήταν 20 ετών λόγω της δυστυχίας που κυριαρχούσε μέσα στο Παλάτι, όπως αποκαλύπτει στο podcast του ο οικοδεσπότης podcast Νταξ Σέπαρντ, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου.

Ο Αμερικάνος -που στο παρελθόν ήταν ηθοποιός- έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη λόγω των διάσημων προσώπων, που φιλοξενεί στις εκπομπές του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, o δούκας του Σάσσεξ ο Χάρι εξηγεί στον Σέφερντ ότι η μετακόμισή του στο Λος Άντζελες με την οικογένεια του οφείλεται στην απόφαση του να σπάσει αυτή την αλυσίδα της «δυστυχίας» και του «πόνου», που δένει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Τόνισε, μάλιστα, πως αυτό ήταν κάτι που ήθελε να κάνει από όταν ήταν πολύ νέος, βλέποντας την εξέλιξη της μητέρας του. Θεωρεί πως αυτό που την «κατέστρεψε» ήταν ο ρόλος της ως πριγκίπισσας, κάτι που δε θα ήθελε για την σύζυγο του, Μέγκαν.

Σε ερώτηση, που τού τέθηκε για την σχέση του με τον πατέρα του, ο δούκας του Σάσσεξ απάντησε πως ο πρίγκιπας Κάρολος είχε υποφέρει τόσο πολύ στην παιδική του ηλικία όντας γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου, που ο πόνος του αυτοματοποιήθηκε και τον έκανε να συμπεριφέρεται ανάλογα και στον γιο του. Απάντησε επιπλέον, πως αυτός ήταν ένας πολύ καλός λόγος για εκείνον να εγκαταλείψει το Παλάτι, καθώς δε θα ήθελε να συμβεί το ίδιο και στα δικά του παιδιά.

«Δεν πιστεύω πως θα πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο και να κατηγορούμε κάποιον, αλλά όταν το θέμα φτάνει στα οικογενειακά, θεωρώ ότι αν εγώ έχω υποφέρει, γιατί στο παρελθόν είχε υποφέρει και ο πατέρας μου ή η μητέρα μου, τότε πρέπει να σπάσω αυτή την αλυσίδα, προκειμένου να μην υποφέρουν τα παιδιά μου», είπε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Χάρι, ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχει τόσος πόνος, ο οποίος περνάει σε εμάς όλους, οπότε σαν γονιός οφείλω να πω: Ξέρεις, αυτό συνέβη σε εμένα, οπότε θα σιγουρευτώ ότι δεν πρόκειται να συμβεί και σε εσένα».

Δεν κατηγόρησε τον πρίγκιπα Κάρολο για την συμπεριφορά του, αντιθέτως τον δικαιολόγησε, υποστηρίζοντας πως με βάση το παρελθόν του, το σχολείο όπου φοίτησε, τις οικογενειακές του σχέσεις, είναι λογικό να φέρεται έτσι στα παιδιά του, γιατί έτσι είχε μάθει να τού φέρονται. Επιπλέον, τόνισε πως ήθελε να απομακρύνει την οικογένεια του από κάθε πιθανότητα να ακολουθήσουν ένα τέτοιο μέλλον και έτσι μετακόμισε μαζί τους στην Αμερική. Μόνο έτσι θα είχαν τα παιδιά του την ψυχική τους υγεία, όπως ανέφερε.

Η «έξαλλη» ζωή στα νεανικά του χρόνια

Δε δίστασε να μιλήσει ακόμα και για τη «ζωηρή ζωή», που έκανε όταν ήταν νέος. Κάνναβη, ατελείωτα πάρτι, «γυμνά» παιχνίδια μπιλιάρδο κ.α. ήταν μερικές από τις «μεγάλες στιγμές», που έζησε. Όπως είπε: «Το να είσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας είναι κάτι ανάμεσα στο να βρίσκεσαι σε τηλεοπτική εκπομπή ή σε ζωολογικό κήπο», άρα το ξέσπασμα του στην ηλικία των 18-20 ήταν απόλυτα λογικό. Χαρακτήρισε την περίοδο εκείνη «τραύμα της παιδικής του ηλικίας».

Κατέληξε ότι είδε την έξοδο προς την ελευθερία μόνο όταν γνώρισε τη Μέγκαν Μαρκλ. Περιγράφει, μάλιστα, μία συζήτησή τους, όπου η δούκισσα τον ρώτησε «αν νιώθει εγκλωβισμένος» και εκείνος τής απάντησε «έτσι δεν είναι αυτή η δουλειά;». Τότε μόνο συνειδητοποίησε την αλήθεια των λόγων του και πως ο ρόλος του στη βασιλική οικογένεια ήταν μόνο ένα επάγγελμα. «Είδα την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Γνώρισα τη γυναίκα μου, ήθελα να κάνω παιδιά. Δεν θα επέτρεπα να συμβεί ό,τι και στη μητέρα μου. Τότε πήρα την απόφαση να φύγω από αυτό το “μοντέλο εργασίας”», δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι και παραδέχτηκε πως η ζωή του τώρα είναι πιο «φωτεινή».

«Όπως είπα και στην γυναίκα μου: “Δεν χρειάζεται να γίνεις πριγκίπισσα. Θα φτιάξουμε μία ζωή, που θα είναι ακόμα καλύτερη από αυτό. Θα νιώθεις πιο όμορφα και από πριγκίπισσα” και το έκανα», καταλήγει ο δούκας του Σάσσεξ και πείθει με τα λόγια του, καθώς αφού εγκατέλειψαν το Παλάτι του Μπάκιγχαμ οι δυο τους δείχνουν να έχουν μία ευτυχισμένη ζωή, την οποία δίνουν στη δημοσιότητα, μόνο όταν εκείνοι θέλουν.

Πηγή: parapolitika.gr