Δείχνει αυξημένη μεταδοτικότητα

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σύστησε την Πέμπτη στους Ευρωπαίους να ταξιδεύουν υπεύθυνα κατά τις θερινές διακοπές τους, προειδοποιώντας ότι σε καμιά περίπτωση η ήπειρος δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο στη μάχη κατά της Covid-19, παρά τη σταθερή μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

«Με αυξανόμενες κοινωνικές συγκεντρώσεις, μεγαλύτερη κινητικότητα πληθυσμού και μεγάλες εκδηλώσεις και αθλητικές διοργανώσεις να λαμβάνουν χώρα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, ο ΠΟΥ Ευρώπης συστήνει προσοχή» είπε ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε. «Αν επιλέξετε να ταξιδέψετε, κάντε το υπεύθυνα. Να γνωρίζετε τα ρίσκα. Εφαρμόστε κοινή λογική» τόνισε.

Εν μέσω χαλάρωσης των μέτρων στην ήπειρο τόνισε πως όλοι πρέπει να αναγνωρίσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, μα και το ότι δεν έχει τελειώσει ο κίνδυνος. Επίσης, χαρακτήρισε λόγο ανησυχίας την παραλλαγή Delta (ινδική), που δείχνει αυξημένη μεταδοτικότητα. Παράλληλα, τόνισε ότι οι χώρες θα έπρεπε να πάρουν μαθήματα από αυτό που συνέβη το περσινό καλοκαίρι– εκτιμώντας πως τα υπάρχοντα ποσοστά των εμβολιασμένων δεν θεωρείται πως είναι επαρκή για να αποτρέψουν άλλο ένα κύμα του ιού.

Πηγή: parapolitika.gr