Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θέλησε να τοποθετηθεί δημοσίως, προκειμένου να διαψεύσει τα πράγματα

Το προηγούμενο διάστημα είχε αναπτυχθεί μια παραφιλολογία πως η Φώφη Γεννηματά, όταν έρθει η ώρα το ΚΙΝ.ΑΛ. να πάρει αποφάσεις για την επόμενη ηγεσία του κόμματος, δεν θα είναι υποψήφια.

Κι αυτό παρά το γεγονός -που κανείς μάλλον δεν θυμάται- ότι πριν από πολλούς μήνες είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να διεκδικήσει την αρχηγία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Στα μέσα της εβδομάδας, λοιπόν, η Φώφη Γεννηματά, αξιοποιώντας την παρουσία της στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ανακοίνωσε εκ νέου πως θα θέσει την υποψηφιότητά της για την αρχηγία του ΚΙΝ.ΑΛ. στην κρίση των εκλεκτόρων του κόμματος.

Ο λόγος για τον οποίο προέβη σε αυτή την κίνηση ήταν ότι είχε αντιληφθεί πως οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι και εν δυνάμει διεκδικητές της αρχηγίας, μεταξύ αυτών, προς ώρας τουλάχιστον, οι Ανδρ. Λοβέρδος, Ν. Ανδρουλάκης και Π. Γερουλάνος, διακινούσαν το σενάριο της αποχώρησής της.

Δηλαδή, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, ευθέως ή πλαγίως, προπαγάνδιζαν στην εσωκομματική βάση του ΚΙΝ.ΑΛ. πως η Φ. Γεννηματά έχει ήδη εγκαταλείψει τον αγώνα και δεν σχεδιάζει να είναι ξανά υποψήφια για την αρχηγία. Και επειδή αυτή η «φημολογία» άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως, η κ. Γεννηματά θέλησε να τοποθετηθεί δημοσίως, προκειμένου να διαψεύσει τα πράγματα.

Πηγή: parapolitika.gr