Δήλωσε την ικανοποίησή του που αποδέχτηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί την Αθήνα πριν τη λήξη της θητείας της

Την γνώμη του για την Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τη συμμετοχή της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ενώ δήλωσε την ικανοποίησή του που αποδέχτηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί την Αθήνα πριν τη λήξη της θητείας της. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η για 16 χρόνια καγκελάριος της Γερμανίας έχει ταυτίσει την πορεία της με τις μεγάλες αλλά και δύσκολες στιγμές της Ευρώπης και εξέφρασε το σεβασμό του προς την κα Μέρκελ με αφορμή το γεγονός ότι ήταν η τελευταία της παρουσία σε ευρωπαϊκό συμβούλιο και επεσήμανε σχετικά με το ρόλο της στα ευρωπαϊκά πράγματα ότι η διαμόρφωση συναινέσεων είναι αναγκαία για να λαμβάνει αποφάσεις το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε έχει η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ ότι η λιτότητα που επεβλήθη ήταν πάνω από αυτό που άντεχε η ελληνική οικονομία.

«Τιμώ την ευθυκρισία της, η ίδια έχει πει πως σε κάποιες στιγμές ζήτησε πολλά από τους Έλληνες, την ίδια ώρα όμως και σε άλλες περιόδους δεν άκουσε τους υπουργούς της και τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της Ελλάδος στην ΕΕ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.