Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ

Σε νέα τυφλά πλήγματα σε κατοικημένες περιοχές προχώρησε χθες η Ρωσία. Μια ουκρανή παραγωγός του Radio Liberty σκοτώθηκε από ρωσικό πύραυλο στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο ραδιοσταθμός στον οποίο εργαζόταν.

«Η Βίρα Γίριτς έχασε της ζωή της από το πλήγμα ρωσικού πυραύλου στην πολυκατοικία στην οποία κατοικούσε», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το Radio Liberty, που χρηματοδοτείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πτώμα της ουκρανής παραγωγού βρέθηκε σήμερα Παρασκευή κάτω από τα συντρίμμια, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Καταδικάζει η Γαλλία

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν καταδίκασε σήμερα τα τυφλά πλήγματα που κατάφεραν χθες, Πέμπτη, οι ρωσικές δυνάμεις στο Κίεβο, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες βρισκόταν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Πλήρης αλληλεγγύη με τον ουκρανικό λαό, καθώς και με @antionioguterres και @KirilPetkov (σ.σ.: ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας) που βρίσκονταν χθες στην περιοχή» των πληγμάτων, έγραψε ο Λεντριάν στο λογαριασμό του στο Twitter.

Εξάλλου νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ένα ντιζελοκίνητο υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα έπληξε με πυραύλους κρουζ Kalibr ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους.

Google News icon

Facebook icon

Twitter icon

Instagram icon

Πηγή: parapolitika.gr