Ζημιές και σε κτίρια στο νησί

Το φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα δορυφορικές φωτογραφίες που δόθηκαν από τη Maxar Technologies, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει βυθισμένο σκάφος κοντά στο Φιδονήσι. Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία είχε ανακοινώσει ότι κατέστρεψε ρωσικό αποβατικό πλοίο περιοχή.

Σημειώνεται ότι το Φιδονήσι καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στις αρχές του πολέμου, ενώ είναι εξαιρετικής σημασίας για τον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας.

fidonisi

Ζημιές και σε κτίρια στο νησί από τις πυραυλικές επιθέσεις

Όπως αναφέρει το BBC, οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Maxar Technologies δείχνουν τα επακόλουθα των πιθανών πυραυλικών επιθέσεων που, όπως είπε, έγιναν σε ένα ρωσικό αποβατικό σκάφος κλάσης Serna κοντά στο νησί, ενώ αποκαλύπτουν επίσης πρόσφατες ζημιές σε κτίρια στο νησί.

Το βρετανικό Μέσο θυμίζει ότι η ρωσική ναυαρχίδα Moskva κατέπλευσε στο Φιδονήσι μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη του πολέμου, λέγοντας στους Ουκρανούς στρατιώτες που βρίσκονταν στο νησί να παραδοθούν (οι οποίοι αρνήθηκαν ενώ στη συνέχεια κρατήθηκαν αιχμάλωτοι). Όμως, αν και το νησί καταλήφθηκε, εβδομάδες αργότερα, το Moskva βυθίστηκε.

Την Πέμπτη, ένα πλοίο εφοδιασμού του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, το Vsevolod Bobrov, έπιασε φωτιά αφού υπέστη ζημιές από τον ουκρανικό στρατό στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στο νησί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, Σέρχιι Μπράτσουκ.

fidonisi_1

Πηγή: parapolitika.gr