μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, εισήλθε ο ουκρανικός στρατός, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ρώσος ακαδημαϊκός αποκάλυψε ότι η Δύση έκανε πρόταση για όρους παράδοσης του Βλάντιμιρ Πούτιν, την στιγμή που έχανε την Χερσώνα. Οπως αναφέρει η Daily Mail, οι συνεργάτες του το είδαν με θετικό μάτι καθώς οι προτάσεις που έγιναν, τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να είναι στην εξουσία και να αποφύγουν κατηγορίες για «εγκληματικές ενέργειες».

Ο στρατός του Πούτιν γνώρισε μία «ντροπιαστική ήττα» στη Χερσώνα, όπως αναφέρει ο ακαδημαϊκός Βάλερι Σολοβέι, ο οποίος έχει επαφές με το Κρεμλίνο.

Τόνισε πως η παράδοση θα ανάγκαζε την Ρωσία να εγκαταλείψει όλα τα ουκρανικά εδάφη, με εξαίρεση την Κριμαία που θα γινόταν μία αποστρατικοποιημένη ζώνη έως το 2029, όταν και θα ξανασυζητείτο το θέμα.

Σε αντάλλαγμα, δεν θα υπήρχαν διώξεις κατά του Πούτιν και θα του επέτρεπαν να μείνει στην εξουσία της Ρωσίας. Ο Σολοβέι σημειώνει πως η συγκεκριμένη πρόταση έπεσε στο τραπέζι μεταξύ Ουκρανίας και των συμμάχων από τη Δύση. Η Ρωσία φέρεται να έχει δείξει θετική στο ενδεχόμενο να κάτσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι και να καταλήξουν σε μία συμφωνία, ενώ από την Ουάσιγκτον φτάνουν πληροφορίες πως και η Ουκρανία δείχνει πλέον διάθεση να κάνει το ίδιο.

Ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, τόνισε αυτή την εβδομάδα εξάλλου πως ο «βαρύς χειμώνας που έρχεται με μάχες, δίνει την ευκαιρία για να κάτσουν να συζητήσουν οι δύο πλευρές».

Ο Ζελένσκι ωστόσο πρόσφατα είπε πως θα κάτσει στο τραπέζι των συζητήσεων μόνο αν πρόεδρος στη Ρωσία είναι κάποιος άλλος πέρα του Πούτιν.

Πηγή: parapolitika.gr