«Να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και να ασχοληθεί με το δύσκολο δρόμο της εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων», ζητεί από τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας

Ανεβαίνουν οι πολιτικοί τόνοι με φόντο την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και την ασφυκτική πίεση που δέχεται το Ε.Σ.Υ.

Στις αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης κατά το τρίτο κύμα, απαντά με σκληρή ανακοίνωση η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη 

«Θα μπορούσε έστω μια φορά να συνδράμει την κοινή προσπάθεια, να συστήσει τήρηση των μέτρων, να συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης και της κόπωσης της κοινωνίας, αντί να κουνάει διαρκώς το δάχτυλο, αφού έχει υποκινήσει και υποστηρίξει εκδηλώσεις διασποράς του ιού», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στηλιτεύει την στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας, καταδεικνύοντας την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ε.Σ.Υ. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει την «επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας» και να ασχοληθεί με το δύσκολο δρόμο της εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων. 

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Αλέξη Τσίπρα η Αριστοτελία Πελώνη τονίζει ότι: «Σε κάθε δύσκολη φάση της πανδημίας εμφανίζεται ο κ. Τσίπρας κι εγκαλεί μονότονα την κυβέρνηση, που νυχθημερόν αγωνίζεται, όπως όλες οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη, για την ενίσχυση του συστήματος υγείας και την οικοδόμηση άμυνας απέναντι στον ιό με το τείχος ανοσίας που χτίζουν οι εμβολιασμοί. Απέναντι σε κάθε μέτρο ο κ. Τσίπρας έχει ένα σταθερό «όχι». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου: 
Σε κάθε δύσκολη φάση της πανδημίας εμφανίζεται ο κ. Τσίπρας κι εγκαλεί μονότονα την κυβέρνηση, που νυχθημερόν αγωνίζεται, όπως όλες οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη, για την ενίσχυση του συστήματος υγείας και την οικοδόμηση άμυνας απέναντι στον ιό με το τείχος ανοσίας που χτίζουν οι εμβολιασμοί. Απέναντι σε κάθε μέτρο ο κ. Τσίπρας έχει ένα σταθερό «όχι».

Θα μπορούσε έστω μια φορά να συνδράμει την κοινή προσπάθεια, να συστήσει τήρηση των μέτρων, να συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης και της κόπωσης της κοινωνίας, αντί να κουνάει διαρκώς το δάχτυλο, αφού έχει υποκινήσει και υποστηρίξει εκδηλώσεις διασποράς του ιού.
Αντί να αναλάβει επιτέλους τον θεσμικό του ρόλο, να συμπεριφερθεί υπεύθυνα καλώντας τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να συμβάλει έτσι στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, ο κ. Τσίπρας επιλέγει για άλλη μια φορά να ξεφύγει από τα εσωκομματικά του αδιέξοδα με μικροκομματικές παρεμβάσεις.

Σε πείσμα της καταστροφολογίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση δίνει και θα συνεχίσει να δίνει μαζί με όλους τους Έλληνες τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την έξοδο από την πρωτοφανή αυτή περιπέτεια.