Πωλείται υποβρύχιο οικόπεδο σε λίμνη του Καναδά

Σε μια έκταση 19 στρεμμάτων (7,7 εκταρίων) σε έναν προστατευμένο κόλπο στην καναδική πλευρά της λίμνης Έρι
 του Καναδά βρίσκεται ένα οικόπεδο νερού που πωλείται έναντι 80.292 δολαρίων ΗΠΑ (99.000 δολαρίων Καναδά).

Το κενό οικόπεδο στην οδό Brock στο χωριό Σρούμπερι του Οντάριο, περίπου 105 χλμ. ανατολικά του Ντιτρόιτ, δεν έχει πραγματική διεύθυνση, αν και η γειτονιά έχει διαπιστευτήρια για την ησυχία και τη φιλικό περιβάλλον προς το αυτοκίνητο.

«Αυτή η ιδιοκτησία βρίσκεται επί του παρόντος κάτω από το νερό, αλλά θα μπορούσε να έχει απεριόριστες δυνατότητες στο μέλλον. Να είστε δημιουργικοί», αναφέρεται στην αγγελία. Ο κτηματομεσίτης που εκπροσωπεί το ακίνητο αρνήθηκε να σχολιάσει ποιες είναι αυτές οι μελλοντικές δυνατότητες.

Η αγορά κατοικίας του Καναδά έχει επηρεαστεί από την πανδημία Covid-19, με τη μέση τιμή πώλησης ενός σπιτιού να αυξάνεται κατά 38,4% τον Μάιο σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα. Οι τιμές για τη γη έχουν επίσης αυξηθεί, ανάλογα με την τοποθεσία και άλλους παράγοντες.

Τα οικόπεδα νερού ή οι βυθισμένες εκτάσεις, δεν είναι πολύ συχνές στον Καναδά. Χρησιμοποιούνται συνήθως για την αποθήκευση σκαφών, ή ακόμη και για κορμούς, και σε ορισμένες περιοχές φιλοξενούν ιχθυοτροφεία.

Ένα οικόπεδο νερού θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για να αγκυροβολήσει ένα σπίτι-σκάφος ή μία πλωτή κατοικία, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει κάποιο είδος πρόσβασης στη γη. Ωστόσο το Brock Street δεν έχει πρόσβαση στη γη.

Υπάρχουν επί του παρόντος τουλάχιστον τρεις εντελώς «υποβρύχιες» ιδιότητες που αναφέρονται στις υπηρεσίες πολλαπλών καταχωρίσεων του Καναδά.

Ένα άλλο οικόπεδο νερού που προσφέρεται στην τιμή ευκαιρίας των 26.000 δολαρίων Καναδά είναι στην πραγματικότητα ένα μικρό κανάλι που τρέχει ανάμεσα σε δύο δρόμους σπιτιών σε μια περιοχή βόρεια του Τορόντο γνωστή για τις πολλές εξοχικές κατοικίες της.

Πηγή: parapolitika.gr