Λίγο κράτησε η ανακωχή Τσίπρα – Τσακαλώτου.

Ένας από τους πιο έμπιστους συνομιλητές του πρώην υπουργού Οικονομικών με ενημέρωσε ότι ο ίδιος είναι έντονα δυσαρεστημένος γιατί (α) η Κουμουνδούρου τον έχει αποκλείσει από τη διαμόρφωση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για το ιδιωτικό χρέος και από την κριτική στο Eθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης
, άρα από οποιαδήποτε πρωτοβουλία έχει σχέση με το χαρτοφυλάκιο της οικονομίας, και (β) γίνονται διαρροές εναντίον του σε «συστημικά ΜΜΕ» από συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Δηλαδή, στην πράξη ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υποβαθμίστηκε επειδή έγινε τομεάρχης Οικονομικών η Εφη Αχτσιόγλου, αφού τυπικά μόνο διατηρεί εποπτεία στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι τον «πετάνε έξω» και δημιουργούν συνθήκες ανταγωνιστικότητας στη σχέση του με την Αχτσιόγλου. Και εδώ είναι η πονηριά. Επειδή η Αχτσιόγλου θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα όταν έρθει η ώρα, προσπαθούν να σπάσουν τον πολιτικό δεσμό της με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που ανάγεται στη συνεργασία τους στο πλαίσιο των «53+», για να την αποδυναμώσουν ως «δελφίνο». Εντάξει, η Αχτσιόγλου είναι στη ζωή ζευγάρι με τον Τζανακόπουλο και αυτό ασφαλώς είναι εγγύηση αφοσίωσης στον πρόεδρο για την Κουμουνδούρου, αλλά προετοιμάζουν παράλληλα την απομάκρυνσή της από την «Ομπρέλα» για κάθε ενδεχόμενο.

Πηγή: parapolitika.gr