Τον πρόδωσε μια γάτα που είχε ακρωτηριάσει λίγο πριν τις δολοφονίες

Σε κάθειρξη 100 ετών καταδικάστηκε ο Νίκαλας Κέντροβιτζ , που σε ηλικία 13 ετών είχε σκοτώσει τα δύο του αδέλφια 23 και 11 μηνών.

 Το έγκλημα, που είχε σοκάρει τις ΗΠΑ, έγινε στο Όσγκουντ, 60 χιλιόμετρα μακριά από την Ινδιανάπολη το 2017. Ο Κέντροβιτζ, που σύμφωνα με τον δικηγόρο του είχε προβλήματα ψυχικής υγείας δολοφόνησε την ετετοθαλή του αδελφή Ντεζρέ Μακάρτνεϊ που ήταν 23 μηνών και τον ετεροθαλή του αδελφό Ναθάνιελ 11 μηνών, γιατί πίστευε ότι θα τα λύτρωνε από τον σατανά!

  

Το διπλό έγκλημα έγινε όταν οι γονείς άφησαν τον Νίκαλας στο σπίτι να προσέχει τα παιδιά και βγήκαν. Αφού τους σκότωσε, τους έβαλε στα κρεβάτια και τηλεφώνησε στους γονείς, λέγοντας ότι «κάτι έχουν τα αδέλφια μου και δεν κουνιούνται».

Προδόθηκε από τη γάτα

 Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι και ήταν έτοιμη να θεωρήσει παθολογικά τα αίτια θανάτου των παιδιών. Όμως, λίγα λεπτά πριν τις δολοφονίες, ο Νίκαλας είχε ακρωτηριάσει ένα γατάκι. Όταν το εντόπισαν, άρχισαν να ψάχνουν την υπόθεση περισσότερο.

 Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ο θάνατος των παιδιών δεν προήλθε από φυσικά αίτια. Οι αστυνομικοί στράφηκαν στον 13χρονο, που ομολόγησε τις πράξεις του και υποστήριξε ότι ήθελε να τα σκοτώσει για να τα γλιτώσει από τον διάβολο.

  Η υπεράσπιση ζήτησε να δικαστεί ο Νίκαλας από δικαστήριο ανηλίκων. Ο εισαγγελέας της κομητείας Ρίπλεϊ απέρριψε το αίτημα και δικάστηκε από δικαστήριο ενηλίκων.

 Οι αρχές επέβαλαν στον Νίκαλας, που σήμερα είναι 17 ετών, ποινή 50 ετών για κάθε παιδί που σκότωσε.

Πηγή: parapolitika.gr