Με «ορθοπεταλιές» οι δήμαρχοι της Επικράτειας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την χρήση του ποδηλάτου, έξω από το δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Οι δήμαρχοι πήραν τα ποδήλατά τους και έκαναν μια όμορφη βόλτα από την πλατεία Κοτζιά μέχρι  τον Εθνικό κήπο στέλνοντας έτσι το σύνθημα για την άμεση δημιουργία περισσότερων ποδηλατοδρόμων στην Αττική και γενικότερα την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση εκτός από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τους δημάρχους Αθηναίων και Πειραιά συμμετείχαν οι δήμαρχοι Λυκόβρυσης – Πεύκης, Γαλατσίου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ιλίου αλλά και  Αγρινίου παροτρύνοντας τους πολίτες να εντάξουν τις μετακινήσεις με ποδήλατο στις καθημερινές συνήθειές τους.

Σημειώνεται ότι η ΚΕΔΕ «τρέχει» μεγάλη εκστρατεία με σύνθημα «6 για έξω» η οποία περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για πεζοδρομήσεις, ποδηλατικές διαδρομές 13 χλμ και προτάσεις για βιώσιμες αναπλάσεις στους δήμους της χώρας.

Πηγή: parapolitika.gr