«Προκύπτει θέμα ποινικών ευθυνών για τον αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο Θάνος Πλεύρης
, βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι «ο αστυνομικός είναι υπεύθυνος ασφάλειας του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με το νόμο για τις δημόσιες συναθροίσεις, υπογράμμισε πως «επιθυμία της κυβέρνησης είναι να γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινδυνεύουν οι ζωές και οι περιουσίες των Ελλήνων».

Την ίδια στιγμή διευκρίνισε ότι «με τις ρυθμίσεις δεν θα υπάρχουν συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις στο ίδιο σημείο ενώ θα υπάρχει και υπεύθυνος συγκεντρώσεων».

Ο κ. Πλεύρης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλει να υπάρχει πλαίσιο για τις πορείες και θέλει να ξανασυνδεθεί με τους μπαχαλάκηδες.

Για τις μολότοφ, σημείωσε πως «έχει γίνει κακούργημα».

Σε ότι αφορά τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών, του επιχειρηματία Καλογρίτσα και τις καταγγελίες Μιωνή, τόνισε ότι αποδεικνύεται ότι κάποιοι «ήθελαν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας δηλαδή την δικαιοσύνη και τα Μέσα Ενημέρωσης».

Παράλληλα εκτίμησε πως «ο φάκελος Καλογρίτσα θα έρθει στη Βουλή» ενώ εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι «σε ένα συνολικό πλαίσιο θα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι διαφορετικές καταγγελίες».

Σε ότι αφορά την εξεταστική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ανέφερε πως «την Τρίτη τα κόμματα θα παραδώσουν τα πορίσματα τους και μετά από δύο εβδομάδες θα γίνει συζήτηση στη Βουλή».