Συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε σήμερα με τους Συλλόγους των Ιατρών, των Φαρμακοποιών και τον Οδοντιάτρων, τον Σύλλογο Ιατρών Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος καθώς και με τις διοικήσεις των δύο Υγειονομικών Περιφερειών, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη στο ενόψει της ΔΕΘ.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι “είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας” ενώ σε ερώτηση για τους πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών ανέφερε:

«Μέχρι στιγμής τα περιστατικά είναι μεμονωμένα με πιο σημαντικό αυτό της Καρδίτσας, γιατί συνδέεται και με άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες. Το σύστημα, μας διευκολύνει να κάνουμε ιχνηλάτηση και έχει δοθεί εντολή προς όλες τις ΥΠΕ να γίνουν έλεγχοι από τότε που ψηφίστηκε η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, δεδομένου ότι την προηγούμενη περίοδο δεν υπήρχε κίνητρο.

Παράλληλα ελέγχουμε ψευδείς δηλώσεις νόσησης, οι οποίες βασίστηκαν σε διάγνωση με self test και όχι με μοριακό έλεγχο.

Σεβόμαστε το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου που δεν θέλει να εμβολιαστεί, όμως δεν σεβόμαστε ανθρώπους που προσπαθούν να εξαπατήσουν το σύστημα για να πάρουν πιστοποιητικά».

Προσλήψεις καί ληξιπροθεσμα

Εξάλλου, σε συνάντηση του με τις διοικήσεις των δύο υπε της Βορείου Ελλάδας, της 3ης και της 4ης, ο Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολές προκειμένου οι διοικητές των νοσοκομείων των δύο υπε να επισπεύσουν την αποπληρωμή των ληξιπροθεσμων οφειλών των ιδρυμάτων προς τους προμηθευτές τους, να επιταχύνουν την πρόοδο των προκηρύξεων για τις προσλήψεις προσωπικού όλων τών ειδικοτήτων, να διερευνήσουν πάραυτα κάθε καταγγελία ή υποψία για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης.

Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης έδωσε συγχαρητήρια στις διοικήσεις των δύο υπε για την άψογη εφαρμογή της αναστολής καθηκόντων για τους ανεμβολιαστους υγειονομικούς.