Στο Υπουργείο Ναυτιλίας λειτουργήσαμε άμεσα

Για «λανθασμένη πρακτική», που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα, έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης
, αναφορικά με τη σημερινή απεργία που είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή «Secret» με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης.

«Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα, προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν», σημείωσε ο υπουργός.

«Όλοι θα πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, αντιλαμβάνομαι ότι σεβαστό είναι το δικαίωμα στην απεργία – στην προκειμένη περίπτωση ήταν παράνομη η απεργία- σε κάθε όμως περίπτωση όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα διότι αυτή τη στιγμή είμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου, η εικόνα που πρέπει να εκπέμψει η χώρα θα πρέπει να είναι μια χώρα πέρα από την ασφάλεια και μια χώρα όπου κανείς με ασφαλή τρόπο μπορεί κανείς να κάνει τις διακοπές του.

Εμείς το διαχειριστήκαμε με ψυχραιμία, καταλαβαίνετε ότι έπρεπε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε κατάσταση που θα μπορούσε να βλάψει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο και σε κάθε περίπτωση ο αντικειμενικός στόχος επετεύχθη τα πλοία αναχωρούν, σταμάτησε η ταλαιπωρία των επιβατών και όλα κυλούν ομαλά στο λιμάνι», συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης. 

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΕΝΕΝ προχώρησε τελικά σε μετατροπή της 24ωρης απεργίας σε στάση εργασίας κι έτσι τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία απέπλευσαν κανονικά από τις 9 το πρωί.