Ποια τα μέτρα προστασίας για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια

Στο λιμάνι του Πειραιά
βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και κατέστησε σαφές πως η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας αποτελεί προτεραιότητα για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια.

Από σήμερα τα μέτρα για τις μετακινήσεις στα νησιά της χώρας θα είναι αυστηρότερα. Πλέον, για να επιβιβαστούμε σε πλοίο που θα μας πάει στα ελληνικά νησιά και να μην χρειαστεί να έχουμε κάνει προηγουμένως τεστ για κοροναϊό, πρέπει να είμαστε πληρώ εμβολιασμένοι (δηλαδή να έχουμε κάνει και τις δύο δόσεις). Επιπροσθέτως, να έχουν περάσει και 14 μέρες από τη δεύτερη δόση.

Ο υπουργός ανέφερε πως «Στόχος κι επιθυμία όλων είναι να μην επιτρέψουμε στον ιό και τις μεταλλάξεις του να εμποδίσουν την επιστροφή στην κανονικότητα. Τα στελέχη του λιμενικού σώματος είναι και θα είναι στους καταπέλτες κι εντός των πλοίων για να επιβλέψουν την εφαρμογή των μέτρων, που είναι απαραίτητα για την προστασία της υγείας επιβατών, πληρωμάτων αλλά και των κατοίκων του νησιών. Ζητώ από όλους να ακολουθούν τις οδηγίες και να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Δείτε το σχετικό βίντεο