Ο Παππάς έριξε λευκή πετσέτα στον Καλογρίτσα τονίζουν πηγές προσκείμενες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

 «Λευκή πετσέτα» στον Καλογρίτσα έριξε ο Νίκος Παππάς, όπως σημειώνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίες σχολιάζουν την σημερινή κατάθεση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, ο Νίκος Παππάς, που σήμερα κατέθεσε υπόμνημα για τις κατηγορίες που ακούστηκαν εναντίον του κατά την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ευθύνες τους στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, βρέθηκε στο στόχαστρο αυστηρής κριτικής καθώς όπως εκτιμούν κύκλοι της ΝΔ, στην κατάθεσή του «δεν απαντούσε σε τίποτα».

«Αντί να παρουσιαστεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και να απαντήσει στις βαρύτατες κατηγορίες που του καταλόγισε ο κ. Καλογρίτσας, καταθέτοντας έγγραφα και επικοινωνίες email & SMS που περιλάμβαναν διαδρομές χρημάτων, παρένθετα πρόσωπα, κρυφές ιδιοκτησίες μέσω εξειδικευμένων δικηγόρων offshore, μυστικές συναντήσεις στο Μαξίμου και εν τέλει μεθοδευμένη απόπειρα χειραγώγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς, κατέθεσε διά του δικηγόρου του ένα τυπικό υπόμνημα με το οποίο δεν απαντά σε τίποτα», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες κάνουν μάλιστα λόγο για «λευκή πετσέτα Παππά σε Καλογρίτσα».

 Σύμφωνα με τις πηγές της ΚΟ της ΝΔ, ενώ «ο “σύντροφος Καλογρίτσας” αποκαλούσε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά “Νίκο μου! Λεβέντη μου! Καμάρι μου!»”, ο ίδιος κ. Παππάς επέλεξε να μην απαντήσει στις προκλήσεις του».

Καμία αναφορά στους διαλόγους με Καλογρίτσα

Όπως τονίζουν, στο υπόμνημα Παππά δεν υπάρχει «ούτε κουβέντα για τους διαλόγους με τον κ. Καλογρίτσα. Καμία αναφορά στα επίμαχα μεταξύ τους μηνύματα που ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε. Ούτε λέξη για τον Αρτεμίου. Τίποτα για τις κλεισμένες από εκείνον συναντήσεις του κ. Καλογρίτσα με επιχειρηματίες. Για αυτά σιωπή. Προφανώς ο κ. Παππάς έλαβε το μήνυμα του κ. Καλογρίτσα. Υπάκουσε στις επιθυμίες του για να αποφύγει νέες πιθανές αποκαλύψεις. Τελικά, ο κ. Παππάς αντί των απαντήσεων επέλεξε την ένοχη σιωπή», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.