Σύμφωνα με δημοσιεύμα του Politico, η Pfizer σκοπεύει να ζητήσει από τον FDA έγκριση για τον εμβολιασμό παιδιών από έξι μηνών έως και πέντε ετών, τις επόμενες εβδομάδες

Έτοιμες να χορηγήσουν το εμβόλιο τους κατά του κοροναϊού και σε μωρά ηλικίας μόλις έξι μηνών, θα είναι από τον Νοέμβριο η Pfizer και η ΒionTech, ενώ αναμένεται το «πράσινο» φως από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής στην Pfizer, μιλώντας την Τρίτη (14/9) σε συνέδριο της Morgan Stanley.

Ήδη στις περισσότερες δυτικές χώρες το εμβόλιο των Pfizer/ΒionTech χορηγείται σε παιδιά άνω των 12 ετών, ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, το επόμενο βήμα θα είναι η χορήγηση του εμβολίου και σε παιδιά μικρότερων ηλικιών.

Σύμφωνα με το Politico, η Pfizer σκοπεύει να ζητήσει από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έγκριση για τον εμβολιασμό παιδιών από έξι μηνών έως και πέντε ετών, τις επόμενες εβδομάδες με αυτό να υπολογίζεται μέσα στον Οκτώβριο. Μάλιστα, σκοπός του φαρμακευτικού κολοσσού είναι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής στην Pfizer, η χορήγηση να ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Τέλος, ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής στην Pfizer Frank D’Amelio, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σημείωσε ότι το αίτημα στον FDA για την χορήγηση του εμβολίου σε μωρά, θα κατατεθεί μετά την υποβολή των δεδομένων για παιδιά, ηλικίας πέντε έως 11 ετών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά.

Πηγή: parapolitika.gr