Σχέδιο για τοπικό lockdown, σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων σε κάποια δομή ή γεωγραφική περιοχή, έχουν οι αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα.

Όπως τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε περίπτωση που καταγραφούν αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού σε συγκεκριμένη δομή, σχολείο ή και ολόκληρη γεωγραφική περιοχή, νομό ή νησί θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τοπικό lockdown. Ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε ότι στόχος είναι να αποτραπεί η διασπορά στην κοινότητα και υπογράμμισε ότι με αυτό το σκεπτικό σταμάτησαν και οι πτήσεις από τη Ντόχα, μόλις διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν 12 κρούσματα. «Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μην χαλαρώνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στο δίμηνο λουκέτο που μπήκε σε beach bar της Μυκόνου, o Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους και αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε» τονίζοντας, όμως, ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία.
Πέτσας: Θα κάνουμε ό, τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η Αθήνα είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. «Λέμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Με τον τόνο που πρέπει, με την αποφασιστικότητα που δείξαμε και στο πρόσφατο παρελθόν. Και το μήνυμα φτάνει εκεί που πρέπει να φτάσει», ανέφερε. Παράλληλα, εκτίμησε ότι από τον Μάρτιο καταγράφεται κλιμάκωση από την πλευρά της Αγκυρας σε ορισμένα πεδία και αποκλιμάκωση σε ορισμένα άλλα, φέρνοντας ως παράδειγμα τις παραβιάσεις ενώ τόνισε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να προχωρήσει σε κλιμάκωση μέσα στο καλοκαίρι.